Even voorstellen: Stichting Koepel Sport, Welzijn & Cultuur

Onze column in het Voorsternieuws:

Na de afgelopen maanden kennis te hebben gemaakt met het team achter Voorst Actief, geven wij u in deze editie van onze column de ruimte aan Stichting Koepel Sport, Welzijn & Cultuur gemeente Voorst.

Stichting Koepel Sport, Welzijn & Cultuur heeft sinds 1 januari 2010 de exploitatie en het beheer van meerdere gemeentelijke gebouwen van de gemeente Voorst overgenomen. De Koepel streeft ernaar om te komen tot een zo groot en breed mogelijk integraal aanbod van sport, welzijn & cultuur voor de inwoners van de gemeente Voorst. De Koepel is een dienstverlenende organisatie voor het accommodatiebeheer en zorgt voor binding tussen de diverse verenigingen en partijen in de gemeente Voorst, om zo de sociale cohesie binnen de gemeente Voorst actief te stimuleren. Wij zijn Gastvrij en luisteren naar uw wensen en zetten ons in om die zoveel mogelijk te realiseren. Tevens zijn wij samenwerkingspartner van de binnen de gemeente opererende partijen en organisaties op het gebied van sport, welzijn & cultuur.

De Koepel doet meer dan alleen het verhuren van gymzalen of sporthallen. Zoekt u een vergaderlocatie? De Koepel heeft in zowel het sportcafé als in het Kulturhus Jachtlust verschillende ruimtes voor vergaderingen, cursussen of bijeenkomsten, voor zowel klein gezelschap als grote partijen van 50 personen. Alle ruimtes beschikken over draadloos internet, een aansluiting voor beamer of laptop en de aanwezigheid van een projectie scherm of flipover. Zoekt u een betaalbare locatie voor het houden van een sportief kinderfeestje, dan bent u bij De Koepel ook aan het juiste adres! De gymzalen in de verschillende dorpen binnen de gemeente Voorst lenen zich uitstekend om lekker een middagje te sporten en bewegen tijdens het kinderfeestje.

Wij streven naar meer sporten en bewegen binnen de gemeente Voorst, daarom organiseren wij sportclinics voor jeugd uit de gemeente Voorst. Deze bieden wij elke 1e maandag aan van de schoolvakanties. Hierdoor kan de jeugd in aanraking komen met verschillende sporten en verenigingen en stimuleren wij het meer sporten en bewegen.

Stichting Koepel is op dit moment bezig om een brochure te creëren van (sport)accommodaties in samenwerking met verschillende partners en verenigingen uit de gemeente Voorst. Hiermee willen wij meer verhuur realiseren in de accommodaties tijdens de rustige maanden, ook willen wij het voor de verschillende sportverenigingen en groepen aantrekkelijk maken om een dag of weekend (sportarrangement) naar de gemeente Voorst te komen. Zij kunnen dan verschillende sportactiviteiten combineren met een overnachting in bijvoorbeeld een scoutinggebouw. Verder is men op dit moment bezig om watertappunten te realiseren binnen haar eigen  accommodaties en dat van de meeste sportaccommodaties in de gemeente Voorst. Hiermee stimuleren wij het meer water drinken voor de jeugd uit de gemeente Voorst, wij zijn daarom ook actief betrokken bij de werkgroep JOGG met als thema ‘Voorst drinkt water’.

Wilt u meer informatie over de verhuur van accommodaties? Kijkt u op www.voorstactief.nl onder het kopje ‘Info’ -> Verhuur accommodaties.

Deze column, in het kader van Voorst Actief, krijgt maandelijks een plek in het Voorster Nieuws. Mocht u als aanbieder denken een leuke bijdrage hiervoor te hebben dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen via info@voorstactief.nl. Uiteraard kunt u hier ook  terecht met al uw vragen over Voorst Actief.

Met vriendelijke groet,

Team Voorst Actief

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)