Enthousiasme groot tijdens bijeenkomst lokaal sport- en beweegakkoord

Dinsdagavond 12 november vond het eerste sportcafé in de gemeente Voorst plaats met als onderwerp: Denk en droom mee over het lokaal sport- en beweegakkoord!
De 36 aanwezigen wisten vooraf niet echt wat hun te wachten stond maar gingen met veel inspiratie enthousiast naar huis. Dat bleek onder andere uit het resultaat van de Mentimeter. Een digitaal hulpmiddel waarmee je aanwezigen interactief kunt betrekken door vragen te formuleren die zij met hun telefoon kunnen beantwoorden. De resultaten werden direct zichtbaar op het scherm in een woordwolk (wordcloud).

Interactie
Onder de aanwezigen onder andere bestuurders van sport- en beweegaanbieders, buurtsportcoaches, de politiek, geïnteresseerde ouders met een sportachtergrond en de gezondheidszorg. Na een warm welkom door wethouder sport, Hans van der Sleen, ging sportformateur Annemiek van de Grint interactief verder.
Met de vraagstelling: Waar denk je aan bij een lokaal sport- en beweegakkoord?, werden er antwoorden gegeven als: samenwerken, bewegen, duurzaamheid, gezondheid, kansen, versterken sport. Aan het einde van de avond was de vraagstelling: Waar denk je nu aan bij een lokaal sport – en beweegakkoord?, daarop kwamen antwoorden als: samenwerken, bewegen voor iedereen, enthousiasme, verbinden, energie, win-win, verenigen, kansen, aangepast sporten.

Samen
Dat het woordje ‘samen’ gedurende de hele avond ter sprake kwam was niet meer dan vanzelfsprekend. Wethouder Hans van der Sleen: ‘Door de ambities die uit het lokale sport- en beweegakkoord in de gemeente Voorst gaan komen kan sport als doel én als instrument breder verankerd worden in de samenleving. Door hierin samen te werken kan iedereen in onze gemeente met plezier gaan sporten en bewegen!’

Kerngroep
Van de aanwezigen hebben acht personen aangegeven geïnteresseerd te zijn om zitting te nemen in de kerngroep. “We zijn blij dat er zoveel energie is om samen aan de slag te gaan met dromen en ambities op het gebied van sporten en bewegen in de gemeente Voorst,” aldus sportformateur Annemiek van de Grint na afloop van het sportcafé. Als de kerngroep rond is wordt er gezamenlijk toe gewerkt naar het tweede Sportcafé. Mocht u geïnteresseerd zijn om in de kerngroep deel te nemen en vindt u het leuk om mee te denken aan het lokaal sport- en beweegakkoord, laat het per e-mail weten aan de sportformateur (annemiek.van.de.grint@geldersesportfederatie.nl) en zij neemt contact met u op.

Tweede sportcafé (onderwijs, zorg, welzijn, bedrijfsleven, sport etc.)
Vanuit onder andere welzijn en het onderwijsveld waren er om uiteenlopende redenen afmeldingen. Zij sluiten bij een tweede sportcafé aan en denken graag mee. Daarnaast is iedereen (onderwijs, zorg, welzijn, bedrijfsleven, sport etc.) die alsnog geïnteresseerd is uiteraard van harte welkom bij het tweede sportcafé. Hierbij wordt onder andere het Sportakkoordenspel gebruikt om dromen en ambities op te halen. Pak die kans om ook uw dromen te delen.

Houdt zowel het Voorster Nieuws als de website en social media van Voorst Actief in de gaten. Een uitnodiging voor het tweede Sportcafé volgt binnenkort. Maar tot die tijd….zeg het Voor(s)t.

Vragen
Voor vragen kunt u terecht bij Ingrid de Croon, adviseur sport en bewegen van de gemeente Voorst, via  i.decroon@voorst.nl of 06-11482093

Ingrid de Croon
Volg
Laatste berichten van Ingrid de Croon (alles zien)