De Koningsspelen: een gezond en sportief feest!

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2018 is dit op vrijdag 20 april.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. De Koningsspelen dragen bij aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het  Koningsontbijt en de Koningssportdag. Het  gezamenlijke Koningsontbijt en Koningssportdag vinden plaats om aan alle kinderen én hun ouders de boodschap mee te geven dat samen goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid. Bij de samenstelling van het gezamenlijke Koningsontbijt is door de organisatie gekozen voor een gevarieerde balans tussen gezonde ontbijtproducten en producten die passen bij een lekker en feestelijk ontbijt voor de Koningsspelen. De kinderen moeten hiermee genoeg energie krijgen voor het sportieve deel van de Koningsspelen.
De Koningssportdag wil duidelijk maken dat elk kind elke dag minimaal één uur actief moet bewegen om gezond te blijven.

Hoe mooi zou het zijn als heel veel scholen en sportverenigingen in de gemeente Voorst op vrijdag 20 april er een groot sportief feest van maken. Lees deze pagina en maak de Koningsmatch!

Koningsspelen 2017 Twello OBS de Hietweide

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)