Diabetes Challenge Voorst is gestart

De Diabetes Challenge Voorst is onlangs van start gegaan. Ongeveer 10 wandelaars zijn begonnen om in groepsverband op de woensdagmiddag door Twello te wandelen. Zij doen dat samen met twee begeleiders Ilona Westerveld …. (EHBO-er) en Henny Kleine (diabetes verpleegkundige) samen met Senna Silva van der Veen van Voorst Actief. Elke week is er een wandeling van 2-3 km.  Ieder op zijn/haar  eigen wandeltempo.

Waarom is het zo goed om te lopen? Tja, het is leuk, het is gezellig en je ontmoet nieuwe mensen, maar buiten dat is het ook heel erg goed voor je gezondheid! Wellicht heb je onlangs in het nieuws gehoord of in de krant gelezen? De sluipmoordenaar werd er genoemd. Wat is dat?Ja, daarmee wordt die vervelende ziekte Diabetes bedoeld. Vaak gaat daar de pre-diabetes aan vooraf. Wat is dit?

Het blijkt dat bij heel veel mensen de bloedsuiker in het lichaam (veel) te hoog is, vaak zonder dat je er iets van merkt. In je lichaam wordt dan te weinig insuline gemaakt en blijft de bloedsuiker te hoog.  Dit is erg slecht voor bijv. je nieren, hart, bloedvaten, ogen en voeten.
Pre-diabetes heeft gelukkig een goede kant. Je kan zelf heel goed helpen om de klachten te voorkomen en de bloedsuikers te verlagen.Ook is het verstandig om je bloedglucose een keer te laten meten bij de huisarts. Dat geeft veel zicht in het geheel.

Wandelen, fietsen is ook een erg goed recept! Minder vet eten  en sowieso minder  eten kan ook goed helpen, zeker wanneer je overgewicht hebt (te dik). Ga maar eens op de weegschaal staan en bekijk hoe de stand is. Buiten dat het goed is om de diabetes te voorkomen, is het ook nog een heel mooi middel om wat kilo’s kwijt te raken.  Je voelt je beter en het bewegen wordt steeds gemakkelijker. Daarom is deze Diabetes Challenge ook zo belangrijk.  Alleen begin je misschien niet zo gauw aan een ronde lopen, maar zo in de groep gaat het bijna vanzelf. Je wordt enthousiast en krijgt na de ronde wandelen al weer zin aan de ronde van de volgende week.

Dus, heeft u het gevoel, dat is ook wat voor mij!  Sluit u zich dan aan bij onze groep.  We vinden het heel fijn wanneer we de groep nog wat groter krijgen. We lopen elke woensdag . We starten om 16.00 uur bij Mens en Welzijn (Jachtlust). Na een uurtje zijn we weer terug. We lopen in een tempo waarmee iedereen kan meelopen, zo nodig passen we de snelheid aan.

Aanmelden voor de Diabetes Challege kan bij Senna Silva van der Veen via senna@voorstactief.nl of tel: 06-30494611Je mag ook eerst op een woensdag gewoon even een keer meelopen zodat u kunt ervaren of het wat voor u is.

Op dus naar heel veel nieuwe wandelaars!

 

Voorst Actief
Volg ons