Cool2Bfit ‘leefstijlinterventie voor kinderen van 9-13 jaar. ‘

Wat is Cool 2B Fit?
Cool 2B Fit is een multidisciplinair programma voor kinderen van 9-13 jaar met overgewicht of obesitas. Tijdens dit programma staan  de pijlers bewegen, voeding en gedrag centraal. De uitvoering van het programma gebeurt in samenwerking met u als ouder of verzorger.

Grote kracht van het Cool 2B Fit-programma is de deskundige en positieve begeleiding van een diëtist, orthopedagoog, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur. Cool 2B Fit staat als effectieve interventie op de interventiedatabase Gezond en Actief Leven van het RIVM en Kenniscentrum Sport en wordt al vele jaren succesvol in andere gemeenten uitgevoerd.

Hoe ziet het programma eruit?
Het programma duurt in totaal anderhalf jaar en bestaat uit drie fasen.

  • Intensieve fase (0-6 maanden):
    Intensieve begeleiding van orthopedagoog, diëtist, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur. Twee keer per week sporten in groepsverband;
  • Sport fase (7-12 maanden):
    Eén keer per week sporten in groepsverband en minimaal één keer zelfstandig te sporten bij een reguliere sportaanbieder;
  • Follow-up fase (13-18 maanden):
    Zelfstandig sporten bij een lokale sportaanbieder. Er is nog wel (online) begeleiding van de zorgverleners.

De start van de eerste fase staat gepland voor eind september 2023 maar is uiteraard afhankelijk van de aanmeldingen.

Gratis deelnemen:
Deelname aan Cool 2B Fit Voorst is gratis omdat Eno Zorgverzekeraar en de gemeente Voorst deze leefstijlinterventie mogelijk maken. Natuurlijk geldt dit aanbod ook voor niet-Eno verzekerden. Wel werken wij met een borg om deelname en structurele opkomst te stimuleren.

Klik hier om in te schrijven. 

Vragen?
Heb je een vraag of wil je graag meer informatie over het programma? Neem dan contact met Mélanie Laanstra via cool@voorst.nl of 06-15044180 of kijk op www.voorstactief.nl/cool2bfit.

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)