Buurtsportcoaches helpen jouw op weg naar passende sport

Buiten wordt er alweer enige tijd volop gesport. Ballen rollen, paarden rijden en baantjes worden weer getrokken. Ook de sportscholen en binnensportaccommodaties zijn met ingang van 1 juli weer geopend. “Persoonlijk heb ik het sporten wel gemist en velen met mij. Het is toch wel ontzettend fijn dat regels versoepeld zijn” aldus Erica Nap. Samen met Guus Kroes biedt ze hulp aan bij het vinden van een passende sport. “Heb jij nog geen leuke sport of zou je wel eens iets anders willen proberen? Beweeg je voldoende of valt hier nog winst in te behalen? Wij helpen je graag op weg.

 

Erica en Guus zijn beide werkzaam als buurtsportcoach in de gemeente Voorst. Erica is gespecialiseerd in het sportaanbod voor mensen met een beperking. Via het platform van Uniek Sporten brengt zij het lokale sport- en beweegaanbod voor deze doelgroep in kaart. Daarin wordt er samengewerkt met andere gemeenten uit de Stedendriehoek. Daarnaast ondersteund ze verenigingen op allerlei vlakken. Guus werkt voor Mens en Welzijn Voorst en richt zich voornamelijk op de oudere doelgroep. “Wist je bijvoorbeeld dat er aanbod speciaal voor vrouwen is? Of dat er, alleen al in Twello, 5 seniorengymgroepen zijn?” vertelt Guus. “Je moet het inderdaad maar net weten” vult Erica aan. “We kennen vele aanbieders, van verenigingen tot kleinere initiatieven en met die kennis willen we mensen helpen.”

 

Wil jij informatie over het sportaanbod voor mensen met een beperking, oftewel Uniek Sporten, neem dan contact op met Erica Nap via voorst@unieksporten.nl of bel: 06-27363024. Overige volwassenen met een sportgerelateerde vraag kunnen terecht bij Guus Kroes via g.kroes@mensenwelzijn.nl of bel: 06-36187898

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via