Beweegblog #46: Investeer in jezelf, je bent het waard!

Vorige maand schreef ik over de noodzaak van krachttraining. Ieder mens zou namelijk zo’n 2x per week aan spier- en botversterkende activiteiten moeten doen, maar in de praktijk merk ik dat lang niet iedereen daar aandacht voor heeft. Met dat schrijven heb ik mogelijk, geheel onbewust, sportscholen en andere commerciële sportaanbieders in een kwaad daglicht geplaatst. Dat wil ik bij deze graag even rechtzetten.

In één van mijn oproepen om meer aan krachttraining te gaan doen schreef ik dat je geen duur sportschool abonnement nodig hebt omdat je veel oefeningen in de vrije ruimte kan doen, zonder toestellen of gewichten. Ik ben nog steeds een groot fan van deze manier van trainen, maar achteraf gezien baal ik vooral van de term ‘duur’. Een dergelijk abonnement is absoluut niet ‘duur’. Sterker nog, het is één van de betere investeringen die je kan doen. Je krijgt er namelijk enorm veel voor terug; persoonlijke begeleiding, aandacht, verbeterde gezondheid, strakker lijf, sociaal contact, meer geluk, en zo kan ik nog wel even doorgaan!

Ik wil bij deze dus wel een lans breken voor de commerciële sportsector. De maandelijkse kosten zijn hoger dan wanneer je enkel bij een sportvereniging actief bent, maar de verschillen zijn ook groot. Daarnaast kan begeleiding juist erg wenselijk zijn, bijvoorbeeld als je niet goed weet wat je doet of wanneer je een verleden van blessures en/of andere aandoeningen hebt. Structureel (kracht)oefeningen op een verkeerde manier uitvoeren kan namelijk voor vervelende blessures zorgen. En blessures wil je absoluut voorkomen!

Zoek jij naar een passende sportaanbieder? Dan help ik je graag verder! Aan gepassioneerde professionals is er absoluut geen gebrek in de gemeente. Het aanbod is groot en divers en daarom help ik je graag op weg naar datgene wat het beste bij je past. Bel, mail of app me gerust voor advies. Het is volkomen gratis 😉

 

Guus Kroes is Buurtsportcoach namens Mens en Welzijn Voorst. Zou jij na het lezen van zijn blog ook wel meer willen bewegen, maar heb je hier bepaalde hulp bij nodig? Of ben je op zoek naar een sociale activiteit? Neem gerust contact op via telefoonnummer: 06 40 10 36 11 of g.kroes@mensenwelzijn.nl

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via