AH Sportactie

Ben jij met jouw sportclub op zoek naar meer leden? Willen jullie nieuwe activiteiten uitrollen of een andere doelgroep aan je binden? Of willen jullie je sportclub meer en breder onder de aandacht brengen? Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden hebben de handen ineen geslagen en een unieke samenwerking opgezet, met de missie om Nederland nog meer te laten sporten en bewegen. In september tot december organiseren we samen met duizenden gastvrije sportclubs de AH Sportactie, die miljoenen mensen in heel Nederland de kans biedt om de sport te ontdekken die bij hén past.

Uit de succesvolle pilot van vorig jaar in Utrecht is gebleken dat de AH Sportactie het dusdanig laagdrempelig maakt om te gaan sporten, dat 70% van de sporters lid is geworden bij een sportclub in de buurt. Bovendien werden de sportactiviteiten gemiddeld beoordeeld met een 9. En het leuke is, de AH Sportactie valt tegelijkertijd met de Nationale Sportweek! Zowel de Nationale Sportweek als de AH Sportactie bieden jouw sportclub de gelegenheid mensen kennis te laten maken met jouw sportclub en jouw sport.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor klanten?
Via een spaaractie kunnen alle klanten bij Albert Heijn drie weken lang, van 4 tot en met 24 september, AH Sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen klanten via de actiepagina www.ahsportactie.nl sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor sportclubs?
Iedere sportclub met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. We willen daarbij sporters stimuleren minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud hoe leuker natuurlijk!

Verbinding met de Nationale Sportweek
De tweede week van de AH Sportactie valt gelijk met de Nationale Sportweek, die dit jaar van 9 tot en met 17 september is. De Nationale Sportweek heeft als doel sporten en bewegen voor iedereen te promoten door landelijk en lokaal events, clinics en ludieke acties in te zetten. Ook jij kunt deze week als sportclub iets organiseren!

Wij hebben het voor jouw sportclub extra gemakkelijk gemaakt: zowel de AH Sportactie als de Nationale Sportweek werken via hetzelfde online zoek & boek systeem. Je hoeft maar één keer gegevens in te vullen, waarna straks jouw sportclub zichtbaar is op zowel de AH Sportactie website als op de Nationale Sportweek website. Zo kunnen mensen jouw sportclub eenvoudig vinden en heb jij per sportactiviteit inzichtelijk wie er bij jou komt sporten. Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek 2017 op www.nationalesportweek.nl.

Hoe doe ik als sportclub mee?

  1. Meld zo snel mogelijk je sportclub aan op www.clubprofiel.nl. Je clubprofiel wordt daardoor zichtbaar op www.sport.nl. Vanaf september is je clubprofiel op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien. Houd bij aanmelding het KvK nummer van je sportclub bij de hand.
  2. Vanaf nu kun je via je clubprofiel je sportactiviteiten aanmelden voor de AH Sportactie en/of de Nationale Sportweek, doe dit bij voorkeur vóór de zomervakantie, maar tijdens en daarna kan natuurlijk ook nog. Vanaf begin september zijn je activiteiten ook op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien.

Vanaf 4 september gaan klanten sparen en zich aanmelden voor sportactiviteiten. Tot en met 3 december kunnen sportactiviteiten geboekt worden. Alle sportactiviteiten in de Nationale Sportweek, ook die van de AH Sportactie, zijn zonder spaarkaart te boeken.

Albert Heijn Twello
De vestiging van Albert Heijn in Twello ondersteund en stimuleert de AH Sportactie. Bij deze vestiging kunnen de klanten van 4 tot en met 24 september, AH Sportzegels sparen. Ook kun je bijvoorbeeld de AH medewerkers uitnodigen om eens kennis te komen maken met jouw sport en sportclub. Contact opnemen met Albert Heijn kan via jouw clubprofiel maar je kunt natuurlijk ook gewoon even bij de Albert Heijn binnen lopen.

Support voor de sportclubs en de sporters
Het zoek en boek systeem is volledig geautomatiseerd. Sporters krijgen zo de juiste informatie over de geboekte sportactiviteit. Als sportclub krijg je bericht van iedere inschrijving, inclusief de contactgegevens van de sporters. Door de persoonlijke en aanmoedigende mails en korte lijnen tussen de trainer en de sporters helpen we jou én de sporters om elkaar nog beter te kunnen vinden. Na afloop van de sportactiviteit kunnen sporters een online review schrijven om anderen te vertellen hoe leuk het was om bij jou te sporten.

Daarnaast staan vanaf begin juli op jouw clubprofiel ook alle logo’s, foto’s, posters en banners die te gebruiken zijn in jouw communicatie uitingen, social media en bij jou op de sportclub. Ook ontvang je vanaf augustus via de mail tips en trucs die je helpen om de nieuwe sporters op een gastvrije manier te ontvangen.

Hulp nodig?
Via jouw clubprofiel vind je meer informatie, inclusief de contactgegevens van jouw sportbond en het Sport Supportteam. Zij helpen je graag verder. Ook vind je daar binnenkort de contactgegevens van de Albert Heijn winkels bij jou in de buurt.

Ben je een ambitieuze sportclub die op zoek is naar nieuwe leden of wil je de maatschappelijke rol van je sportclub vergroten? De Nationale Sportweek en de AH Sportactie helpen jou je doelen te bereiken. Zet je deuren open, organiseer leuke sportactiviteiten en doe mee! Ga snel naar www.clubprofiel.nl en meld je club aan!

Ambassadeur Sport & Bewegen
Laatste berichten van Ambassadeur Sport & Bewegen (alles zien)