Kijkje in de Keuken Tour: Een inspiratie door vrijwilligersorganisaties

De vrijwilligersmarkt gaat dit jaar door! De derde editie wordt, vanwege corona, wel in een alternatieve vorm gegoten. Er wordt een inspirerend ‘kijkje in de keuken’ georganiseerd via een fietstocht langs vrijwilligersorganisaties. Deze alternatieve vrijwilligersmarkt krijgt dit jaar de naam ‘Kijkje in de Keuken Tour’, inspiratie door vrijwilligersorganisaties. Het evenement vindt plaats op 25 september van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Deze ‘Kijkje in de Keuken Tour’ wordt georganiseerd door de Vrijwilligers Centrale Voorst (VCV) in samenwerking met de ondernemersvereniging Twello Centrum en geeft organisaties, verenigingen en stichtingen de kans om zich op een unieke manier te presenteren, legt Kim Arntzen uit. “We bieden zo de mogelijkheid om nieuwe, enthousiaste vrijwilligers en leden te werven. Het is de bedoeling dat zij dit op een enthousiaste, inspirerende en eventueel zelfs ludieke manier doen”, aldus Kim, consulent bij de VCV. Ze vertelt opgetogen hoe organisaties hier vorm aan zouden kunnen geven: “Laat mensen  bijvoorbeeld meedraaien met een activiteit, toon jullie talenten op een podium, maak een (foto)expositie, laat videobeelden zien van vrijwilligers aan het werk, geef een workshop, presenteer je vrijwillige toppers op een catwalk, organiseer een kennisquiz of geef vorm aan een mooi gesprek met de bezoekers tijdens deze ‘Kijkje in de keuken tour’!”

 

Via de VCV kunnen deelnemende organisaties gebruik maken van statafels en een kraam. “Als er meer nodig is, mogen ze altijd contact met ons opnemen. Wij denken en helpen graag mee”, laat Kim optekenen. Om de ‘Kijkje in de Keuken Tour’ voor organisaties laagdrempelig te houden is deelname gratis. Voor iedereen organisatie liggen er hapjes en een drankje in het verschiet. Ook aan de bezoekers is wordt gedacht. Zij krijgen iets lekkers mee voor onderweg, in samenwerking met de ondernemersvereniging Twello Centrum.

Tijdens de voorgaande vrijwilligersmarkten zijn er een aantal mooie matches gemaakt, vertelt Kim. “Voor veel bezoekers was dit evenement dé kans om organisaties en verenigingen te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Over mogelijkheden en hoe persoonlijke interesses, talenten en ervaringen mooi kunnen aansluiten bij allerlei activiteiten van de verschillende deelnemers aan de markt in de gemeente Voorst.”

 

De consulent van de VCV hoopt dat vooral verenigingen zich dit jaar uitgenodigd voelen om mee te doen. “Verenigingen waren namelijk minder goed vertegenwoordigd op de eerdere edities van de  vrijwilligersmarkt en dat is jammer. Leden zijn immers de helpende handen van de verenigingen, vrijwilligers dus. Leden werven tijdens de ‘Kijkje in de Keuken Tour’? Geen probleem!”

Organisaties kunnen zich aanmelden tot 30 juni via https://www.mensenwelzijn.nl/aanmeldformulier-kijkje-in-de-keuken-tour/. Heeft u vragen? Contact opnemen kan via het e-mailadres vrijwilligerscentrale@mensenwelzijn.nl of via telefoonnummer 0571-279090 of 06-1900 0351.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via