Betrokken Omgeving – Een cursus voor mantelzorgers

Hoe houd je een gezonde balans tussen jezelf en de ander?

Mantelzorgers verlenen zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Het komt regelmatig voor dat mantelzorgers daarbij teveel hooi op hun vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en/of psychische klachten. Een goede balans tussen draaglast en draagkracht is van groot belang, zodat de mantelzorger “op de been blijft”.

Om de mantelzorgers te ondersteunen organiseert Mens en Welzijn Voorst, in samenwerking met Impluz, de cursus Betrokken Omgeving voor de inwoners van de gemeente Voorst. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden.

De cursus Betrokken Omgeving geeft handvatten aan mantelzorgers om een goed evenwicht te vinden tussen zorgen voor zichzelf en zorgen voor de naaste. De cursus start op maandag 16 september van 13.15 uur tot 15.15 uur, en bestaat uit 4 bijeenkomsten (16, 23, 30 september en 7 oktober 2019) en vindt plaats in Gebouw Irene, Dorpstraat 10 in Twello.

 

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd? Neem contact op met Annet Reimert: 0571-287752. Of mail naar a.reimert@mensenwelzijn.nl

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)