40 dagen geen druppel: doe je mee?

De IkPas actie van januari is afgelopen. Duizenden mensen hebben meegedaan en een maand geen druppel gedronken. Heb je niet meegedaan? Grijp dan nu alsnog je kans! Op 6 maart begint namelijk de 40 dagen actie.

Veel mensen drinken alcohol. Op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Er zijn allerlei redenen om te drinken. Bijvoorbeeld omdat het een gewoonte is, omdat je het gezellig vindt, omdat je stress hebt of je eenzaam voelt. Maar alcohol drinken heeft ook nadelen:

  • Door alcohol slaap je minder goed (door) en voel je je minder fit;
  • Alcohol versterkt of vermindert de werking van veel medicijnen. Bijv. medicijnen voor diabetes, depressie en angsten;
  • Door alcohol kun je sneller vallen en jezelf bezeren.

Doe vanaf 6 maart mee aan IkPas en ervaar wat een alcohol pauze met je doet!

Waarom meedoen?

Landelijk onderzoek laat zien dat meedoen aan IkPas veel voordelen heeft. Het scheelt niet alleen geld. Je gaat je ook fitter voelen en je kunt beter (door)slapen. Misschien verlies je zelfs wat gewicht! Bekijk ook eens de special over alcohol van het wetenschapsprogramma ‘De Kennis van Nu’. Daarin vind je antwoorden op prangende vragen als ‘wat doet een maand zonder alcohol met je?’, ‘wie drinken meer: hoger of lager opgeleiden?’ en ‘waarom vinden veel mensen niet-drinkers irritant?’

 Ondersteuning

Inschrijven voor IkPas kan op www.ikpas.nl of via de IkPas app. Door jezelf in te schrijven, vergroot je de kans dat je het volhoudt. Je kunt dan advies krijgen van een IkPas coach en tips ontvangen. Ook kun je via de website het bekende IkPas polsbandje aanvragen, zodat iedereen kan zien dat je meedoet.

Ga jij de uitdaging ook aan?

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)