Lucia Kiesbrink is de eerste dorpscontactpersoon in Terwolde

Maandag jl. werd Lucia Kiesbrink-Lubberts door burgemeester Jos Penninx geïnstalleerd als dorpscontactpersoon in Terwolde. Het is een belangrijke functie in de diverse kernen van de gemeente Voorst, die als intermediair zal moeten gaan fungeren tussen gemeentelijke overheid, plaatselijke verenigingen en de individuele burgers in het dorp.

Lucia Kiesbrink-Lubberts
“Vanaf 1 juni mag ik, Lucia Kiesbrink-Lubberts, mij dorpscontactpersoon van Terwolde noemen! Als geboren Terwoldenaar lijkt het mij een grote uitdaging om mijn creatieve brein, sociale contacten en liefdadigheidswerk te mogen delen met de dorpsbewoners van Terwolde. Een hele uitdaging en iets waar ik veel zin in heb. Vele jaren heb ik met ontzettend veel plezier creatieve workshops in ‘Atelier Lucia’ in Terwolde gegeven. Het creatieve zit in mij en dit blijf ik de komende jaren ook zeker doen voor ons dorp en voor de Stichting Tamara. Ook heb ik de afgelopen jaren in samenwerking met andere dorpsgenoten diverse activiteiten in Terwolde mogen verzorgen. Zoals in de begin jaren de Avondmarkt, vijf jaar lang de Voorjaarsbeurs in Terwolde, de 2e hands kledingbeurs maar ook de bekende Ronde van Terwolde of kerstworkshop op Landgoed Matanze. Door de week werk ik enkele dagen als administratief medewerkster en doe ik vrijwilligerswerk bij Stichting Tamara”.

Taken dorpscontactpersoon:
“De taken van een dorpscontact persoon”, zegt Lucia, “is o.a. om buurtbewoners- dorpsgenoten- verenigingen met elkaar te verbinden. Want wat is er eigenlijk te doen en aanwezig in Terwolde en wat missen we juist in de buurt of zouden we samen kunnen organiseren of delen? Hoe maken we buurten nog leuker? Ik ga mij de komende twee jaar daarin verdiepen met ondersteuning van Dorpsbelangen en uiteraard de bewoners van Terwolde. Ik ga samen met dorpsbewoners/verenigingen rond de keukentafel zitten want ik ben van mening dat daar met een kop koffie de leukste contacten en samenwerkingen ontstaan! Heb je zelf ideeën of wil je als bewoner of vereniging meehelpen met diverse leuke activiteiten die we in kleine groepjes realiseren? Mail dan naar dorpscontactpersoon@terwolde.net. Op mijn facebookpagina: dorpscontactpersoonterwolde kunnen jullie volgen wat ik o.a. tegenkom in ons mooie dorp Terwolde. Maar dat kan ik natuurlijk niet alleen want daar heb ik jullie hulp en informatie bij nodig. Volg en informeer je mij ook?”

Door: Hans Troost / Lucia Kiesbrink-Lubberts
Bron: Voorster Nieuws

 

 

Like ons

Dorpscontactpersoon Terwolde

Terwolde is een klein dorp, gelegen aan de linker oever van de IJssel tussen Deventer en Apeldoorn in de provincie Gelderland en telt ruim 1820 inwoners. Dorpsbelangen Terwolde is er voor en namens de inwoners van het dorp. Voor jong en oud, voor groot en klein. Samen met ons dorpscontactpersoon en diverse werkgroepen maakt Dorpsbelangen zich sterk voor het uitbreiden van de leefbaarheid van het dorp op diverse gebieden. Samen met de leden, de vele vrijwilligers, de hulp van het bedrijfsleven, de gemeente Voorst en de sponsoren wordt er getoond waar een klein dorp als Terwolde groot in kan zijn.

Mocht u vragen of ideeën hebben of misschien wel belangstelling voor een vrijwilligersfunctie, neemt u dan gerust contact met ons dorpscontactpersoon op email: dorpscontactpersoon@terwolde.net. Of bij vragen van bestuurlijke inhoud naar secretariaat@terwolde.net
Dorpscontactpersoon Terwolde
Like ons

Latest posts by Dorpscontactpersoon Terwolde (see all)