Zomercongres 2018: klein verzet, groot geluk

De wereld om ons heen beweegt en verandert. Mensen, ideeën en informatie komen steeds gemakkelijker en goedkoper samen. Iedereen die dat wil, kan zelf iets organiseren en vaak is dat een kwestie van doen. Niet meer eerst bezinnen maar meteen beginnen, met trial and error als leermethode.

Dat geldt ook voor de participatiesamenleving, waarin op kleine schaal de basis wordt gelegd voor groot geluk. Bewoners denken en handelen vanuit hun eigen leefwereld en laten zich niet beperken door gemeentegrenzen of beleidsthema’s. Zij nemen zelf initiatief en sturen ondertussen bij, in het krachtenveld van organisaties en overheden.

Als ondernemende adviesorganisatie ondersteunt Spectrum deze initiatieven. Wij verbinden systemen en mensen en we stimuleren anders denken. Samen met stand-up filosoof Martijn Aslander en kantelaar Anke Siegers nemen we jou als bewoner, professional, ondernemer of politicus graag mee langs voorbeelden en kansen van de veranderende wereld.

Dat doen we op woensdag 20 juni van 13.00 tot 18.00 uur tijdens het Zomercongres 2018 in de Zwitsalfabriek in Apeldoorn. Het volledige programma en meer info volgt binnenkort, inclusief diverse workshops en de Waarmaakmarkt.

Speeddaten met fondsen en organisaties
Heb jij een mooi initiatief en ben je op zoek naar financiële middelen? Of wil je advies over hoe het aan te pakken? Tijdens het Zomercongres is er de mogelijkheid om te speeddaten met verschillende fondsen, subsidieverstrekkers en organisaties, waaronder het VSB Fonds, Stichting DOEN, de provincie Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie. Wil je zeker zijn van een plekje? Klik hier voor meer informatie of geef je alvast op per mail.

Spectrum maakt deel uit van Leefbaarheidsalliantie Gelderland en betrekt de diverse partners bij de organisatie van dit congres. Meer weten over het Zomercongres? Bekijk hier de terugblik op de editie van 2017

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)