Klarenbeekse Vakantie Speelweek

Hollandse Speelweek in Klarenbeek

KLARENBEEK.- Maandagmorgen 14 augustus fietsten koning Willem Alexander en koningin Maxima op een bakfiets door Klarenbeek op weg naar de opening van de Klarenbeekse Vakantie Speelweek. De 4e editie van de speelweek stond dit jaar in het teken van “Ik hou van Holland”, vandaar dat het koningspaar niet mocht ontbreken bij dit jaarlijkse festijn.

Het paar verklaarde de speelweek officieel voor geopend en wenste de 200 kinderen een heel fijne week toe. De vier dagen vol sport, spel, muziek, pallets en plezier zorgden er voor dat het weer een super week werd voor zowel de kinderen als de vele vrijwilligers, die hieraan hebben bijgedragen.

Thema “Ik hou van Holland”
Het thema kwam niet alleen terug in de aankleding met veel vlaggen, tulpen, molens en uiteraard de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Ook tijdens de dagen liep het als een rode draad door het programma heen. De laatste dag werd afgesloten met een bonte avond, waarin de presentatrice op de fiets door Nederland ging en zo diverse acts aankondigde die weer betrekking hadden op verschillende plaatsen in ons mooie land.

Programma
Iedere dag konden de kinderen een dagdeel aan de hutten bouwen en daarnaast kregen zij een programma aangeboden op het gebied van sport, spel, muziek of creativiteit. De invulling van deze programma’s werd dit jaar voor het eerst verzorgd door de jonge vrijwilligers, daar waar dit voorheen nog gebeurde door de (wat oudere) werkgroepleden. De jeugd heeft dit echt fantastisch opgepakt en de werkgroepleden waren dan ook super trots op hen. Mooi om te zien dat de speelweek niet alleen voor vertier zorgt voor de basisschoolkinderen, maar ook voor de jeugdige vrijwilligers plezier, sociale contacten en een mooie vermelding op hun CV oplevert. Interesse om ook vrijwilliger te worden bij de speelweek? Laat het dan weten via kvsklarenbeek@gmail.com. De jeugdige vrijwilligers zijn doorgaans in de leeftijd van 14 tot 28 jaar en met name in de periode rondom de speelweek zelf actief. De werkgroepleden die verantwoordelijk zijn voor de algemene organisatie (terreinopbouw, financiën, PR, catering etc.) zijn vaak wat ouder en komen in de loop van het jaar een aantal keren bij een voor afstemming. Nieuwe enthousiastelingen zijn altijd van harte welkom!

Bedankt!
De werkgroep wil iedereen weer enorm bedanken die deze week mogelijk heeft gemaakt: de kinderen, de jonge vrijwilligers, behulpzame (groot)ouders en buren, waaronder ook basisschool De Dalk en brandweer Klarenbeek. En natuurlijk de sponsoren, voor het beschikbaar stellen van materialen en diensten of een financiële bijdrage. De organisatie is iedereen zeer erkentelijk voor hun steun waarmee deze fantastische week gerealiseerd kon worden. Op naar de Klarenbeekse Vakantie Speelweek 2018! In verband met de data van de kermis het aankomende jaar, kan het zijn dat de speelweek in 2018 niet in de laatste week van de zomervakantie wordt gehouden. Houd hiervoor de facebookpagina (ook voor niet facebook gebruikers toegankelijk) goed in de gaten. Voor foto’s, filmpjes en informatie over de KVS kunt u ook terecht op deze facebookpagina.

Bron: Voorster Nieuws

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)