Gratis kennismaken met mindfulness

Een cursus voor vrijwilligers om meer rust te ervaren in het hier en nu

Deze tijd vraagt veel van ons allemaal. De hectiek van het dagelijks leven, meerdere ballen hoog houden, veroorzaakt gauw stress en piekergedachten. De verantwoordelijkheden van je vrijwilligerswerk, naast alle andere verantwoordelijkheden, vragen om actieve ontspanning. Het kan moeilijk zijn om in deze tijd rust te blijven ervaren. Daarom organiseert Impluz, in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Voorst, deze gratis cursus voor vrijwilligers.

 

In deze cursus maak je kennis met mindfulness. Je leert om op een andere manier om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens zoals stress, piekergedachten en irritaties. Je leert meer afstand te nemen van deze gedachten en gevoelens en waardoor je gemakkelijker kunt ontspannen. Ook leer je hoe je meer in het hier-en-nu kunt leven, dit om te voorkomen dat je overbelast raakt.

 

Door mindfulness-oefeningen kan men de aandacht beter sturen, meer bewust reageren op moeilijke gedachten en gevoelens en minder te reageren vanuit de ‘automatische piloot’.

 

Deze cursus is er voor alle vrijwilligers uit de gemeente Voorst, die stress ervaren en/of veel piekeren over toekomst en verleden. Voor deelnemers die meer rust willen ervaren en meer in het hier en nu willen leven.

 

De cursus vindt plaats op:     

Dinsdag 23 en 30 november + 7 en 14 december van 19.00-21.00 uur

Deelname is kosteloos voor vrijwilligers van de gemeente Voorst

 

Informatie en Aanmelden:

Voor aanmelden of meer inhoudelijke informatie kunt u bellen met Impluz:
0570- 604 900 of mailen naar: info@impluz.nl

Of u kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier via deze aanmeldlink .

Meer weten? Kijk op www.impluz.nl.

Vrijwilligerscentralevoorst
Laatste berichten van Vrijwilligerscentralevoorst (alles zien)