Teuge

Gezocht: Kern met pit!

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren! Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Benieuwd naar eerdere voorbeelden? Neem hier even een kijkje. Kern met Pit is een initiatief van Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappijk (KNHM).

Kent u mensen die een idee voor hun buurt of wijk hebben?
Laat ze dan de uitdaging Kern met Pit aangaan! Of het nu gaat om het restaureren van een molen, het opzetten van een museum over de plaatselijke historie, een educatieve natuurroute, een kunstwerk of het aanleggen van een speeltuin: door mee te doen met Kern met Pit kunnen bevlogen burgers binnen een jaar hun dromen waarmaken. Tijdens dit jaar staat KNHM voor hen klaar met tips, coaching en contacten uit een groot vrijwilligersnetwerk. Is het doel bereikt? Dan ontvangen ze het predicaat Kern met Pit én duizend euro.

Samenwerken met dorps- of buurtgenoten
Om mee te doen aan Kern met Pit, moet je samenwerken met dorps- of buurtgenoten. Je groep bestaat dus bijvoorbeeld uit mensen die in één buurt, wijk of dorp wonen of die op een andere manier een samenhangende groep vormen, zoals ouders van kinderen van een school of leden van een sportvereniging. Er moet dus een zekerheid zijn dat het initiatief draagvlak heeft in de eigen omgeving.

Fase Editie 2018
Kern met Pit doorloopt een aantal fasen:
– Inschrijving projecten: 1 september tot en met 30 oktober 2017
– Beoordeling en selectie projecten door de adviseurs. Half december maken we bekend wie er deelneemt: november en december
– Kern met Pit Kick-off: deelnemers presenteren zich tijdens de kick-off: 20 januari 2018
– Uitvoering projecten. Gedurende het hele jaar zijn er workshops en bijeenkomsten: januari tot en met december
– Uitdelen Kern met Pit predicaten en bekendmaking publiekslieveling 2018: januari 2019

Inschrijven voor Kern met Pit
Geïnteresseerde bewonersgroepen kunnen zich inschrijven van 1 september tot en met 31 oktober 2017. Wilt u meer weten? Ga dan naar www.kernmetpit.nl of neem contact op met KNHM via 026-4455146. Natuurlijk helpt Bas van den Hoogen, coördinator maatschappelijke initiatieven, gemeente Voorst, u ook graag verder. Bas is te bereiken op 06-50438652 en via de mail.

Foto: Voorster Nieuws

Bas van den Hoogen
Laatste berichten van Bas van den Hoogen (alles zien)