Doe mee met de zitloze werkdag!

Start het jaar goed door deel te nemen aan de Zitloze werkdag op 21 januari 2021. Zowel bedrijven als particulieren kunnen zich gratis aanmelden.

Gemiddeld zitten we zo’n 7,5 uur per dag. Maar: één uur op je kont, is vijf minuten eerder dood. Heftig? Het is de harde waarheid. Sta op tegen zitten en kom met de hele organisatie in actie.

Veelzitters raken sneller vermoeid, het stimuleert een slechte stofwisseling en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt dat de negatieve gezondheidseffecten van zitten onafhankelijk is van de hoeveelheid sport die iemand uitvoert. Dus als je na een lange dag zittend werken ’s avonds naar de sportschool gaat om het zitten te compenseren dan is dat goed en misschien wel leuk maar niet zo effectief.

Onderneem actie!

Om vitaliteit op de werkvloer op de agenda te zetten organiseren wij de Zitloze Werkdag op 21 januari 2021. Tijdens deze dag is dagen wij iedereen uit om 25% van de werktijd staand door te brengen.

Programma

  • 9.15 uur: starten we gezamenlijk met een warming-up die gegeven wordt door twee rolstoelbasketbalspelers van TeamNL. Via een livestream zullen wij gezamenlijk deze warming-up volbrengen. Link volgt later!

  • Elke 90 minuten: Ontvang je een video waarin een rolstoelbasketballer een oefening uitlegt om het zittend werken te doorbreken.

  • 16.45 uur: de afsluiting van de dag met een live prijsuitreiking!

We willen jullie vragen om op 21 januari foto’s en video’s te maken van hoe je de dag staand doorbrengt. Hiermee maken we kans op de prijzen. Deel het op social media waarin je bedrijf en Sitness tagt.

Waarom?

Lichte activiteiten gedurende de dag, zeg elk uur, hebben veel meer positieve invloed op de bloeddruk, suiker -en vetstofwisseling dan ’s avonds 1 uur knetterhard sporten. Sitness heeft als missie heel werkend Nederland vitaal te maken. Dit doen wij door unieke krachten samen te bundelen en door middel van clinics, fitheidstesten, werkhouding advies op locatie, oefeningen voor tijdens het werk en presentaties op maat.

Doe mee!

In 2021 een gezonder bedrijf met fitte medewerkers? Start het jaar goed door deel te nemen aan de Zitloze werkdag op 21 januari 2021. Stimuleer medewerkers om gedurende één dag, de zitloze werkdag, minimaal 25% van de werkdag staand uit te voeren. Doe mee met onze landelijke digitale warming-up om 9.15 uur gegeven door twee topsporters van het Nederlands team rolstoelbasketbal.

Aanmelden kan via onderstaande links:

(Bron: https://www.sitness.nl/zitlozewerkdag/) 
Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via