Woensdag 20 oktober jl. hebben ruim 50 peuters en kleuters meegedaan met de ouder- en kindinstuif. De sporthal aan de Zuiderlaan in Twello was omgetoverd tot één groot beweegplein. Samen met hun papa, mama, opa of oma konden de kinderen zich 1,5 uur lang uitleven op verschillende activiteiten. Van klimmen, klauteren en schommelen tot mikken, rollen en balanceren. Voor iedereen waren er te gekke activiteiten te doen. Het plezier bij de kinderen tijdens de activiteiten was duidelijk van hun gezichten af te lezen. Na afloop van de activiteit liepen de kinderen licht vermoeid de sportzaal uit. De reacties van kinderen, ouders en verzorgers waren positief. De organisatie kijkt terug op een geslaagde activiteit en denkt eraan om in de komende voorjaarsvakantie een vervolg aan deze activiteit te geven.

De ouder- en kindinstuif is georganiseerd door team Voorst Actief in samenwerking met SV Twello. SV Twello is één van de aanbieders van ‘bewegen met nijntje’ in de gemeente Voorst.

Voorster sport- en beweegakkoord.
De ouder- en kindinstuif is een initiatief vanuit het lokale sport- en beweegakkoord. Eén van de speerpunten van het akkoord is kinderen vaardiger te maken in het bewegen. “Hier kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen” is de mening van de betrokken beweegcoördinator. “Dit doet we uiteraard in samenwerking met scholen, maar ook door doelgroepgericht beweegaanbod te creëren voor peuters en kleuters. Deze instuif is daar een mooi voorbeeld van!”

 

 

 

Voorst Actief on Tour
Like us