Scouting Gelre Groep trekt met beweegkar langs ouderen

Onlangs heeft Scouting Gelre Groep uit Twello een eerste ‘Beweegopkomst op locatie’ georganiseerd! Met een fietskar vol spellen ging men naar Martha Flora. Daar wonen mensen die vanwege geheugen problemen niet meer zelfstandig kunnen wonen. Scouts Loïs en Lianne deden onder leiding van Sabine de opkomst. “Wat een lol hebben we gehad! 12 bewoners deden mee, 1 zorgmedewerker en een dochter. We hebben ons flink in het zweet gewerkt met ballon over tikken, dobbelsteen gym, bezemvoetbal en zang en dans!” laat Sabine ons weten.

Sabine vertelt verder: “We kregen applaus en complimenten voor de leuke opkomst. En weet je? Van deze 12 waren 6 mensen ooit lid bij scouting. Meneer vertelde over zijn avonturen bij zijn scouting. Een mooie ochtend met ontmoeting tussen jong en ouder door actief te zijn samen!”

 

Scouting Gelre Groep heeft de fietskar met spellen kunnen aanschaffen met dank aan Van Ingen Tweewielers en subsidie vanuit het lokale sport- en beweegakkoord. Vanuit het sport- en beweegakkoord is men ook heel erg content met het resultaat en de manier waarop Scouting Gelre Groep hier invulling aan heeft gegeven!

 

PS: Vanwege privacy geen foto’s van bewoners. 

Voorst Actief
Volg ons