Realiseer uw sportieve acties met ons budget

U leest het goed, we hebben dit jaar nog budget te besteden van het lokale sport- en beweegakkoord. Partners van het akkoord hebben hierin een streepje voor. Zij kunnen hun plannen bij ons indienen. Samen brengen we de gemeente Voorst nog meer in beweging!

 

Hoe werkt het?

Dit jaar is het laatste jaar dat wij subsidie ontvangen voor de uitvoering van de acties uit het sport- en beweegakkoord. Wanneer uw vereniging de daad bij het woord wil voegen, is er budget beschikbaar. Hierbij maken we onderscheid tussen uitvoerings- en stimuleringsbudget. Over het laatstgenoemde budget gaat de advertentie in de bijlage. We leggen het verschil uit op onze website. Hier kunt u ook budget aanvragen.

Budget aanvragen is simpel. Wij (de regiegroep) toetsen uw aanvraag en laten u zo snel mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn.

 

Enkele voorbeelden uit de praktijk die tot stand zijn gekomen dankzij het budget vanuit het lokale sport- en beweegakkoord:

  • TTV Trias organiseerde een tafeltennistour op 10 verschillende basisscholen in samenwerking met MJ Tafeltennis-Events.
  • Peutergroepen Stichting Archipel integreren meer beweging in hun aanbod door dankzij ‘Bewegen met nijntje’.
  • Petra Sports liet verschillende doelgroepen kennismaken met bootcamp en yoga.
  • Mens en Welzijn Voorst huurde boksspullen voor een openbare boksclinic.
  • Stichting Voorster Triathlon ontving budget voor verschillende opstartkosten.

 

Waar zou u budget voor kunnen gebruiken?

Uw acties moeten natuurlijk aansluiten bij de acties en ambities die we samen hebben opgesteld in ons akkoord. Ervaring leert dat goede ideeën vaak makkelijk aan een actie of ambitie te koppelen valt. Laten we een voorzetje geven:

  • Bereidt uw aanbod uit met een activiteit voor senioren, zoals ‘OldStars’-aanbod van het Nationaal Ouderenfonds, of andere aangepaste sporten.
  • Ga als basisschool aan de slag met bewegend leren.
  • Zorg in uw (sport)kantine voor gezondere alternatieven.
  • Zorg dat uw buitensport- en beweegvoorziening openbaar toegankelijk is.
  • Organiseer een scholing voor uw vrijwilligers of medewerkers.

 

Mocht u vragen hebben of even willen sparren over uw idee, neem dan contact op met Tom Spijker (tom@voorstactief.nl / 06-48031070)  of Guus Kroes (g.kroes@mensenwelzijn.nl / 06-40103611).

 

Samen brengen we de gemeente in beweging!

 

Met sportieve groet,

Regiegroep Voorster Sport- en Beweegakkoord

 

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via