Partner in de Spo(r)tlight: Vit-Factor-Y

De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten in deze rubriek.

 

 1. Naam:

Levien de Jager

 

 1. Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Door te bewegen kun je meer dan je zelf denkt. Ik help mensen de kracht van bewegen effectief om te zetten in persoonlijke en beroepsmatige groei.

 

 1. Vraag van Thumbs Up: Hoe krijg je mensen zo gek om (zeker met de koude temperaturen van laatst) het water in te gaan?

Dankjewel voor deze mooie vraag! De mensen die mee gaan willen vaak een uitdaging aangaan in hun leven. Het water in gaan is hiervoor een prachtige en effectieve metafoor. Het leert in korte tijd om te gaan met eigen weerstand. En waarom mensen dat doen? Dat is voor iedereen weer anders. Ik nodig uit, begeleid en ga voor, that’s all.

 

 1. Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Wanneer mensen er echt voor kiezen om fitter te willen zijn, help ik ze in het aan leren van patronen om dat te worden en te blijven. Om die reden werken Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) en ik aan het opzetten van de Voorster Vit-Factor-Y. Hierin bieden we inwoners van Voorst een programma van 12 weken waarin je leert over vitaal leven en hoe je daar zelf vorm aan kunt geven.

 

 1. Welke actie uit het akkoord spreekt jouw aan en waarom?

Eigenlijk kan ik overal wel warm voor lopen. Alleen wil ik me graag focussen op ambitie 3: doelgerichte aanpak kwetsbare doelgroepen. Omdat ik geloof dat mensen meer kunnen dan ze nu denken. Alleen weten ze vaak niet hoe ze daar vorm aan kunnen geven of ontbreekt de wil.

En ambitie 8: voorlichting gezonde leefstijl. Als vitaal business coach heb ik veel te delen over dit onderwerp en dat wil ik graag voor de inwoners van Voorst inzetten.

 

 1. Hoe houd je jezelf (en/of je medewerkers/leden) gezond en fit?

Weer een mooie vraag. Voor mijzelf leg ik de lat redelijk hoog. Ik geniet ervan om veel energie te hebben en veel aan te kunnen zowel fysiek als mentaal. Daarvoor train ik mijn lichaam en mijn brein, eet gezond en neem voldoende rust. Dat is bewust leven op verschillende elementen. Bewust leven is voor iedereen weer anders. De eerste vraag is, wat je wilt bereiken in je leven, vervolgens is de vraag hoe fit je daarvoor moet zijn. En dan kun je daar routines op ontwikkelen die daar invulling aan geven.

 

 1. Wat doet sport met jou?

Ik gebruik sport als instrument om inzicht in mijzelf te vergroten. Verder gebruik ik het om fit te blijven. Het gaat om het voelen van de grenzen van mijn kunnen en daar kan ik heel blij van worden.

 

 1. Hoe vaak kan jij opdrukken?

Daarover schep ik niet graag over op. Wel sta ik open voor Voorster opdruk challenge.

 

 1. Keuze: lokale groente of supermarkt?

Wat denk je van lokale groente in de supermarkt! Ik ben voorstander van lokaal gebruiken wat lokaal voor handen is.

 

 1. Keuze: Wandelen of hardlopen?

Daar kan ik niet tussen kiezen. Ik kan intens genieten van sprinten. Niet van lange afstand. Voor mij gaat de lol er af boven de 5 km. Daarom loop ik wel eens 10 km. Verder geeft wandelen weer een andere plezierige ervaringen. Dus ja gewoon allebei doen!

 

 1. Heb je nog een (sport)wens voor de gemeente Voorst?

De wereld is een speeltuin. Met een beetje creativiteit kun je overal en met iedereen sporten. Mijn wens is dat mensen regelmatig buiten gaan spelen en met elkaar ontdekken hoe gaaf het is om samen te bewegen.

 

 1. Welke partner zou je de volgende keer in de spo(r)tlight willen zien en wat zou jij hem/haar willen vragen?

KC Hagewinde. Mijn vraag aan hun is: Wat betekent het om een gezonde school te zijn?

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)