Partner in de Spo(r)tlight: TTV Trias

De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten in deze krant.

 

  1. Naam:

Irene Faber

 

  1. Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Ik ben trainster bij tafeltennisvereniging Trias. Ook wij willen een steentje bijdragen aan het sportief actief worden of blijven in onze gemeente. Trias wil er zijn voor alle tafeltennisliefhebbers in Twello en omstreken om jong en oud met plezier te laten tafeltennissen op een manier die bij hen past.

 

  1. Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Tafeltennis is laagdrempelig en een aantrekkelijk spel voor jong en oud. Wie heeft er in zijn leven niet een keer getafeltennist? Waarschijnlijk thuis, op school, op de camping of een vakantiepark. Trias wil zo veel mogelijk kinderen en volwassenen in beweging krijgen door tafeltennis. Er wordt gewerkt met een groot en gekwalificeerd team van trainers en vrijwilligers die allemaal een stukje bijdragen om een goed aanbod neer te zetten voor zowel de recreatieve als prestatieve sporter. Door de eigen accommodatie kan 24/7 gebruik worden gemaakt van de zaal door de verschillende doelgroepen. Sporters kunnen kiezen of ze gebruik maken van vrije speelmomenten, trainingen en/of competitie. Ook werken we met speciale instroomcursussen voor de verschillende doelgroepen om starters wegwijs te maken in de sport en bij de club. Samen proberen we te zoeken voor het juiste persoonlijke aanbod.

 

  1. Welke actie uit het akkoord spreekt jouw aan en waarom?

Bij de club houd ik met het meeste bezig met de jeugd. Ik vind het belangrijk dat zij zich goed ontwikkelen. Ik ben er van overtuigd dat het leggen van een goede basis van beweeg- en sportvaardigheden bijdraagt aan een leven-lang-bewegen en/of -sporten. Het thema ‘vaardig in bewegen’ raakt hier het meest aan en dan voor mij met name de actie: ‘Iedere dag bewegen op school’.

 

  1. Waar ben je trots op?

Afgelopen jaar was een desastreus jaar voor velen, maar zeker ook voor de sportwereld. Toch lukt het ons om ondanks de corona perikelen meer dan 10 nieuwe jeugdleden aan ons te binden. We zijn zelfs beloond door onze bondsafdeling met een grote beker voor de vereniging met de meeste ledenwinst. Daar zijn we trots op!

Daarnaast zijn we op dit moment bezig met de voorbereidingen voor de Trias Tafeltennis Tour. We gaan na de zomer ongeveer 900 kinderen in de leeftijd van 7-11 jaar kennis laten maken met tafeltennis tijdens tafeltennisclinics op de verschillende basisscholen. We zijn trots dat zoveel partners van het sport- en beweegakkoord hun support hebben toegezegd.

 

  1. Weten jullie bij TTV Trias ook wat een burpee is?

Uiteraard zijn we bij Trias niet vies van een fysieke training. Tafeltennis wordt nog zo veel leuker als je de trainingen en wedstrijden nog beter kan volhouden en nog sneller bent tijdens de rallies. Juist ook tijdens de corona periode hebben we in de buitenlucht met de jeugd en seniorenselectie gewerkt aan de fysieke fitheid. Lunges, oefeningen voor snel voetenwerk, touwtje springen, korte sprints en ook burpees zijn zeker voorbij gekomen.

 

  1. Wat heb jij (doormiddel) van sport geleerd?

Zoals Nelson Mandela zei: ‘Sport has the power to change the world.’ Sport kan zo’n verbinder zijn tussen mensen, een uitlaatklep en geeft ruimte voor persoonlijke uitdagingen. Sport helpt om de ander meer te leren waarderen en geeft mogelijkheden waardoor jezelf kan groeien als mens. Dat heb ik geleerd en wil ik graag doorgeven.

 

  1. Keuze: zitten of staan?

Dat is een lastige. Eigenlijk allebei niet helemaal. In beweging zijn, daar gaat het om.

 

  1. Keuze: Kracht- of duursport?

Tafeltennis is eigenlijk geen van beide. Het is een spelsport die je fysiek uitdaagt ten aanzien van coördinatie, snelheid en precisie. Daarnaast wordt je ook mentaal uitgedaagd. Wat is je tactische plan? Hoe goed kan jij je focussen? Het is een ultieme vorm van snelschaken met je tegenstander.

 

  1. Wat is jouw (sport)droom voor de gemeente Voorst?

Minimaal twee keer in de week goed bewegingsonderwijs voor elk kind en een 100% deelname van jeugd aan sport- en beweegactiviteiten. Ieder kind moet kunnen sporten!

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)