Partner in de Spo(r)tlight: De Boog Fysiotherapie

De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten in deze rubriek.

 

Nb op de foto; april 2020 het actief houden van senioren op de Pioniershof, met wekelijks gedurende de lockdown een buitenles.

 

  1. Naam: Christa Vorsterman van Oijen-Linthorst, maatschapslid De Boog Fysiotherapie.

 

  1. Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Wij als fysio- en oefentherapie praktijk willen bijdragen om ervoor te zorgen dat iedereen in een veilige, gezonde omgeving met plezier kan sporten en bewegen.

Na een revalidatietraject en/of preventief is het belangrijk dat de beweegnorm door iedereen wordt nageleefd. Dit te kunnen doen in een groep, of in team verband stimuleert enorm.

 

  1. Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Ik begin al bij de zwangere dame, met de actieve en veelzijdige cursus Zwangerfit kan de moeder de sportiviteit overbrengen aan het kind. Mijn collega kinderfysiotherapeute Rian Havekes screent de kinderen tussen de 8-13 jaar met overgewicht die mee kunnen doen in het programma van Cool 2B Fit. Bij de Boog fysiotherapie kunnen mannen en vrouwen pilates- en fitness training volgen bij mijn gedreven collega’s op diverse tijden. Zie de website www.deboogfysiotherapie.nl voor de nu online lessen en de buiten trainingen.

 

  1. Voor welke actie uit het akkoord ga jij je inzetten?

Het thema “Dichtbij en toegankelijk” Doelgroepgerichte aanpak kwetsbare doelgroepen In de gemeente Voorst hebben we oog voor mensen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. We beseffen dat zij een andere aanpak behoeven om in beweging te komen en te blijven. Om iedereen op passende wijze te kunnen ondersteunen maken wij ons samen sterk voor het ontwikkelen van doelgroepgerichte stimuleringsplannen voor peuters, senioren en mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Ik probeer te realiseren dat er een nieuw sportaanbod voor senioren komt en voor mensen met dementie en geheugenproblemen.

 

  1. Voldoe jij aan de NNGB (Nederlandse Norm Gezond Bewegen? 30 minuten matig intensieve lichamelijke activiteit op minimaal 5 maar bij voorkeur 7 dagen in de week daar kom ik in mijn werk wel aan toe. Meedoen met mijn eigen ZwangerFit-lessen, fitnesslessen met aandacht voor m’n buik- en stabiliserende spieren, en fitness voor dementerende ouderen. En als het weer kan, als sport begeleiding bij het zwemmen bij de leden van de SET (Sportief Evenwicht Twello). Maar ik ben ook mindful in beweging met mijn Qigong-les die Carla Kuster geeft. Momenteel online.

Maar 3x per week een zwaar intensieve lichamelijke activiteit lukt alleen in de maanden dat er tuinwerkzaamheden in de planning staan.

 

  1. Jouw mooiste sportmoment?

De landstitel van Feyenoord in 2017 op 14 mei moederdag. Ik was met een vriend ( echtgenoot is voor Ajax) ook een week ervoor naar Rotterdam afgereisd, maar toen was Excelsior de boosdoener. Een week later kaartjes voor Ahoy. Nadat Lee Towers net vertrokken was naar de Kuip konden we onder vuurwerk vieren dat Dirk Kuyt de 1e goal van de 3 maakte in de 1e minuut. Wat een feest later in de binnenstad.

 

  1. Wie was/is jouw sportieve idool?

Virgil Van Dijk. Helaas nu nog aan het revalideren. Maar is in 2019 verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar .

 

  1. Keuze: Eerste, tweede of derde helft?

De tweede helft. Ik blijf fanatiek geloven in de verlenging om nog de winst te kunnen halen. En dan wordt er nog vaak flink gestreden. Maar lekker napraten met een borreltje erbij, daar hou ik ook van.

 

  1. Keuze: individuele of teamsport?

De sfeer in de teamsport is erg leuk en inspirerend hoe je elkaar tot betere prestaties kunt stimuleren.

 

  1. Wat is jouw (sport)droom voor de gemeente Voorst?

Dat er voor iedereen een passende mogelijkheid is om in een groep deel te nemen aan bewegen om elkaar sociaal, fysiek en het met elkaar zijn optimaal te kunnen benutten. Daarmee de zelfredzaamheid en de levensvreugde zo lang mogelijk te waarborgen.

 

  1. Welke partner zou je de volgende keer in de spo(r)tlight willen zien en wat zou jij hem/haar willen vragen?

Sportief evenwicht Twello. Zijn er nog concrete zaken nodig om de lichamelijk – en/of geestelijk minder valide mens te ondersteunen onder jullie leden, en plannen voor de toekomst.

Voorst Actief
Volg ons