Laatste kans op deel te nemen aan de Voorster Triathlon

Zondag 10 juli staan er honderden mensen aan de start van de Voorster Triathlon in het water van Bussloo. Voor velen zal het de eerste keer zijn dat ze meedoen aan deze leuke en uitdagende sport. Dat is ook precies wat de organisatie wil bereiken: “We willen namelijk vooral lokale mensen laten ervaren wat een triathlon is. Als jij dit leest en ook de uitdaging aan zou willen gaan, dan is dit je laatste kans. Zondag 3 juli sluiten namelijk de inschrijvingen”, laat de organisatie weten.

 

De organisatie beoogt een kleinschalig en laagdrempelig sportevenement neer te zetten op en rondom Bussloo. Ruim 200 deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld en daarmee is men heel tevreden. “Voor een nieuw evenement met weinig naamsbekendheid is dit een enorm mooi aantal”, vertelt Simon Krukkert (3SL-Sports). “Aan ons nu de schone taak om alles gestroomlijnd en veilig te laten verlopen. Dat doen we gelukkig samen met zo’n 60 vrijwilligers. Maar die moeten we allemaal nog wel duidelijk instrueren”, vervolgt Simon.

Het geeft wel aan wat voor een karwei het is. Wegen moeten worden afgezet, honderden hekken moeten worden geplaatst en verschillende stakeholders moeten tevreden worden gehouden. De nationale triathlonbond (NTB) is zo’n stakeholder. Een gedelegeerde van de bond en verschillende juryleden zullen ook aanwezig op 10 juli. “Het is wel goed dat zij ons en de deelnemers controleren, want dat komt de veiligheid alleen maar ten goede”, legt Simon uit.

 

Wat is een triathlon precies?

Triathlon is een multi-duursport waarbij deelnemers achtereenvolgens moeten zwemmen, fietsen en hardlopen. Gezien de watertemperatuur is een wetsuite niet verplicht. De meeste deelnemers hebben een triathlonpak waar ook een dunne zeem inzit. Van kleding wisselen doet men zodoende niet. In de wisselzone krijgt iedere deelnemer een eigen plekje voor het stallen van de fiets en overige bagage. “Je hebt echt geen supersnelle fiets nodig. Op een mountainbike of stadsfiets ben je ook welkom”, verzekerd Simon.

 

De Voorster Triathlon vindt plaats op zondag 10 juli vanaf 09.30 uur op het strand Gorsselaar. Er zijn nog plaatsen vrij in diverse startseries: één voor de jeugd van 10 t/m 18 jaar en voor volwassenen een 1/16de of 1/8ste afstand. Bij 1/16de zwem je 250 meter, fiets je 10 km en loop je 2,5 km. Bij 1/8ste is het zwemmen 500 meter, het fietsen 20 km en het lopen 5 km. Op www.voorstertriathlon.nl kan je meer informatie vinden en vind je ook een link naar het aanmelden.

Voorster Triathlon