John en Michel winnen 10 weken gratis fruit

Na de lancering van het lokale sport- en beweegakkoord kon iedereen zich aanmelden om een bijdrage te leveren aan een gezondere, vitalere samenleving. Verschillende partijen dienden een voorstel in, maar er waren slechts twee prijzen om weg te geven. John Elskamp en Michel van den Hengel bleken de gelukkigen na een loting. Zij winnen 10 weken lang gratis fruit ter waarde van €150 per persoon. Enkele weken geleden mochten zij de prijs in ontvangst nemen.

 

John Elskamp is trainer/coach en werkt vanuit zijn eigen sportstudio en praktijk, beter bekend als Sportstudio Twello/Mentaal Krachtig training & coaching. Zijn hart ging sneller kloppen van ambitie 8 uit het sport- en beweegakkoord: ‘We geven voorlichting over een gezonde leefstijl bij scholen en sportaanbieders voor zowel kinderen, jeugd, ouders trainers en coaches’. Tussen het fruit van de Jumbo vertelt John dat hij graag voorlichting zou willen geven aan jongeren over fysieke en mentale gezondheid. “Ik zou hen willen uitleggen wat voeding en bewegen met je doet, bijvoorbeeld met je brein. Hoe je door gezonde voeding beter presteert op school, want met chips en Red Bull doe je je brein geen plezier”, aldus John. Middels workshops op scholen zou hij hen ander gedrag willen aanleren.

 

Michel van den Hengel kennen de meesten als eigenaar van het Voorster Nieuws. Waarschijnlijk kennen minder mensen zijn affiniteit met sport. Hij wil zich inzetten voor ambitie 7: ‘Op alle basisscholen in de gemeente is er dagelijks een sport- of beweegactiviteit voor leerlingen’. Via zijn eigen medewerkers kwam hij met twee mensen in contact met een achtergrond in de sportsector. “Vanwege corona hebben zij momenteel minder werk. Ik zou hen wel willen sponsoren zodat ze zich kunnen inzetten voor sportstimulering op de basisscholen. Ik heb ook al contact gehad met Tom Spijker rondom het thema ‘vaardig in bewegen’ van het Sportakkoord”, vertelt Michel enthousiast.

 

De twee heren zijn een mooi voorbeeld van hoe het lokale sport- en beweegakkoord kansen biedt en partijen met elkaar verbindt. Wil jij namelijk ook bijdragen aan een vitalere gemeente? Kan jij óf jouw vereniging iets betekenen voor één of meerdere acties en/of ambities uit het akkoord? Laat het de regiegroep van het sport- en beweegakkoord weten via sportakkoord@voorstactief.nl of meld je aan via www.voorstactief.nl/akkoord, dan kijken we samen hoe we jouw initiatief kunnen ondersteunen.

 

Online sport- en inspiratiecafé

De eerdergenoemde regiegroep organiseerde reeds een online bijeenkomst voor alle (sport)verenigingen uit de gemeente. Na een gezamenlijke opening volgde de sessies: ‘Gezonde sportomgeving’. Aanstaande maandag staat de sessie ‘Communicatie, juist nu. Maar hoe?’ op het programma. Ook hier wordt er ingespeeld op de actualiteit. Deelname is gratis en aanmelden is deze week nog mogelijk via deze link.

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)