‘Fun op de fiets’ tijdens de Gelderse Roadshow

Een mobiele pumptrack en verschillende fietsvaardigheidsoefeningen, dat kregen de kinderen van Kindcentrum de Hagewinde afgelopen vrijdag voorgeschoteld tijdens de Gelderse Roadshow. Met zo’n 100 enthousiaste kinderen en gunstige weersomstandigheden kijken de organisatoren terug op een geslaagde dag.  

 

De Gelderse Roadshow is een initiatief van de Gelderse Sport Federatie en wordt georganiseerd vanuit de ‘’Heel Gelderland Fiets campagne’’. In samenwerking met BOOST, Pumptrack NL en Bmoovd worden deze activiteit in 10 verschillende Gelderse gemeenten georganiseerd. In de gemeente Voorst waren er ook lokale buurtsportcoaches betrokken bij de organisatie.

 

De activiteit begon om 08.45 uur met de kinderen van groep 3. “Het is bewonderingswaardig hoe behendig sommigen al zijn” zegt Tom Spijker (beweegcoördinator Voorst Actief on tour) terwijl er een deelnemer zonder hulp van een begeleider over de hobbels van de pumptrack rijd. Balans, durf en behendigheid komen samen. Later was het de beurt aan de groepen 4 t/m 8.

 

Staand op een BMX-fiets haalt iedereen de finish, al dan niet met enige fysieke ondersteuning. Voor de jongste deelnemers soms een hele overwinning, voor de ouderen een rit die naar meer smaakt. De snelste drie per groep gaan door naar de grote finale op Papendal. Op 16 augustus, tijdens de WK BMX en de ‘Urban Sports Week’, mogen zij de strijd aangaan met de winnaars uit de overige gemeenten.

 

“Plezier en fun op de fiets staan hier centraal” legt Tom Spijker uit. “Het doel van de activiteiten is om de kinderen te stimuleren om op een leuke manier met hun fietsvaardigheid- en veiligheid om te gaan, zodat de kinderen zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen.” De fietsvaardigheidsoefeningen worden daarom uitgevoerd met de eigen fiets.

 

Uiteindelijk deden er ruim 100 kinderen mee van de Wilpse basisschool. Tom legt uit dat er voor deze school gekozen is omdat zij partner zijn van het lokale sport- en beweegakkoord en omdat de school momenteel geen gebruik kan maken van de nabijgelegen gymzaal vanwege een renovatie. Op de Facebook-pagina van Voorst Actief staan verschillende foto’s van deze geslaagde activiteit.

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)