Bewegen met nijntje

Peutergroepen Stichting Archipel integreren meer beweging in aanbod

Bewegen met nijntje voor alle peuters in de gemeente Voorst

Alle peuters uit de gemeente Voorst zijn van harte welkom om vanaf  dit schooljaar gratis te komen bewegen met nijntje in de peuterspeelgroepen van Stichting Archipel. Want wie van jongs af aan goed leert bewegen, plukt daar later de vruchten van.

Bewegen met nijntje is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor de kinderopvang door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Jonge kinderen leren in een gevarieerd programma hierin spelenderwijs goed te bewegen. Wie op zeer jonge leeftijd namelijk specifieke oefeningen doet om de motoriek te bevorderen, heeft daar profijt van bij bijvoorbeeld het behalen van het zwemdiploma, leren fietsen en zelfs leren schrijven. Bovendien kunnen kinderen met een goede motoriek ook ‘beter’ vallen en daarmee blessures voorkomen en vaardig anticiperen op verkeerssituaties.

Stimuleringsbudget Lokaal sport- en beweegakkoord
Het programma wordt, mede dankzij een bijdrage uit het stimuleringsbudget van het Lokaal sport- en beweegakkoord, in samenwerking met SV Twello aangeboden op de peuterspeelgroepen van Stichting Archipel in de gemeente Voorst. Alle kinderen tussen 2 en 4 jaar in de gemeente Voorst mogen hieraan gratis meedoen en krijgen na afloop een beweegtip voor thuis mee.

De kinderen van de peuterspeelgroepen profiteren extra van het programma, omdat de pedagogisch medewerkers in een bijscholing veel tips ontvangen om elke dag gevarieerd te kunnen bewegen met alle kinderen. Daarnaast worden de medewerkers begeleid door een ervaren nijntje-beweegcoach, die beweeglessen op locatie aanbiedt in thema’s die aansluiten op het speel- en leerprogramma.

Meedoen aan de nijntje beweeglessen kan na aanmelding via nijntjebewegen@archipelprimair.nl.
de Wiekslag (Voorst): donderdag 9:45 uur
de Bongerd (Terwolde): vrijdag 10:45 uur
Kindcentrum Wilp-Achterhoek: woensdag 10:45 uur
Hagewinde (Wilp): woensdag 9:15 uur

Meer informatie is verkrijgbaar via het hierboven genoemde mailadres. Speciale sportkleding is niet nodig, wel kleding waar kinderen makkelijk in kunnen bewegen.

Bewegen met nijntje is onderdeel van het nijntje Beweegdiploma. Dit diploma kun je halen bij SV Twello. Kijk voor meer informatie op www.svtwello.nl, afdeling gymnastiek

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)