Openbaar kraanwatertappunt Twello geopend

Vrijdagmiddag namen wethouder Hans van der Sleen en de eigenaar van Horesca Lieferink, Ronald Lieferink, het openbare kraanwatertappunt op het Dorpsplein in Twello officieel in gebruik.

In september 2017 ondertekenden Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Voorst en Horesca Lieferink een samenwerkingsovereenkomst om samen een gezonder aanbod te realiseren in de kantines en clubhuizen in de gemeente Voorst. Totaalleverancier Horesca Lieferink, met vestigingen in Twello en Zeist, is een groothandel voor horeca en levert onder andere producten voor de gezonde sportkantine bij de Voorster Hockey Club Twello (VHC Twello).

Gezonde leefstijl
Naast voldoende bewegen en sporten is ook gezonde voeding een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Daarbij hoort natuurlijk ook het drinken van water. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met JOGG Voorst was voor eigenaar Ronald Lieferink aanleiding om een kraanwatertappunt in het dorp Twello te schenken.

In 2017 is al een watertappunt in Klarenbeek en een watertappunt in Wilp-Achterhoek in gebruik genomen. Deze twee watertappunten zijn toen door twee inwoners van de gemeente Voorst gewonnen bij een selfie-actie van drinkwaterbedrijf Vitens. In overleg met de winnaars heeft de gemeente deze watertappunten in de dorpen van de winnaars geplaatst. Nu heeft ook het centrum van Twello haar eigen watertappunt. Voorbijgangers kunnen hier onbeperkt kraanwater tappen. Kraanwater bevat geen calorieën en is lekker en gezond. Het water is duurzaam, het wordt uit lokale bronnen gewonnen en komt onverpakt uit de kraan.

JOGG Voorst