VHC ontvangt tweede Gouden Sportkantine certificaat van Nederland

Gouden Sportkantine certificaat
Op 10 oktober 2016 ontving Sportcentrum West in Rotterdam het allereerste (en tot gisteren) énige Gouden Sportkantine certificaat in Nederland. Tijdens het bestuurdersevent de ‘Vitale vereniging’ kwam hier een tweede bij!
Hockeyclub VHC heeft al sinds de oprichting van de club in 2008 ‘gezond’ hoog in het vaandel staan. Gisteren werd dit beloond: in het bijzijn van wethouders Wim Vrijhoef en Hans van der Sleen ontving de kantine het tweede Gouden Sportkantine certificaat in Nederland omdat zij voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Het vaantje werd uitgereikt door Joke Davio, vertegenwoordiger van Team:Fit.

Horesca Lieferink en Team:Fit
De Gouden Sportkantine is het resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente Voorst, Horesca Lieferink, de adviseurs van Team:Fit en het team van enthousiaste bestuursleden en vrijwilligers en leden van VHC Twello. In samenwerking met Horesca (JOGG Voorst partner) heeft VHC Twello de afgelopen maanden gewerkt aan aanpassingen in het assortiment en de promotie van gezonde producten. Het voedingsaanbod in de kantine is hierdoor nóg gezonder en aantrekkelijker gemaakt. Bovendien worden bezoekers verleid tot de gezonde keuze door op de balie gezondere producten te tonen, zoals fruit en het drinken van water te stimuleren. Het doel van een clubhuis met minimaal 80% van de zichtbare betere keuze is bereikt.


Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)
De gemeente Voorst is sinds 2014 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. De lokale JOGG-aanpak richt zich op kinderen en jongeren, hun ouders en hun omgeving, met als doel: de stijging van overgewicht en onder de jeugd omzetten in een daling. Team:Fit is een onderdeel van het JOGG programma dat zich richt op het gezonder maken van de sportkantines.

Ook interesse?
De met goud bekroonde kantine van VHC Twello is een grote stap richting een gezonder voedingsaanbod in alle kantines in de gemeente Voorst en we hopen ook dat andere verenigingen of accommodaties dit voorbeeld zullen volgen.
Bent u op zoek naar meer informatie of wilt u met ons in gesprek over de mogelijkheden in uw kantine, neem dan contact op met JOGG Voorst regisseur Robert Horstink via r.horstink@voorst.nl of 06 – 50 43 86 59.

JOGG Voorst