Win een watertappunt voor jouw school!

Woensdag 29 november 2017: Kraanwaterdag

Kraanwaterdag? Wat is dat eigenlijk? Dat is de gezonde gewoonte om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken op school. Woensdag 29 november 2017 wordt kraanwater op alle deelnemende scholen onder de aandacht gebracht met een spetterende actie. Wat kun je dit jaar winnen?

  • Hoofdprijs: een watertappunt voor op het schoolplein.
  • Prijs voor alle deelnemende klassen: 40 Kraanwaterschool-armbandjes.

Meld je aan! >

Doe mee aan Kraanwaterdag 2017

Tijdens Kraanwaterdag 2017 ga je eerst met jouw klas de Kraanwaterdag-quiz spelen op het digibord en direct daarna de ‘Zoek de waterbron’-challenge op het schoolplein. Deelname aan Kraanwaterdag 2017 duurt maximaal één uur. Alle deelnemende klassen winnen Kraanwaterschool-armbandjes, maar er kan er maar één de hoofdprijs winnen: een watertappunt voor op het schoolplein!

Kraanwaterdag-quiz

Weet jouw klas waar kraanwater vandaan komt? En hoe je kraanwater in het Engels bestelt? Of wat mensen vroeger dronken, toen er nog geen kraanwater bestond? Dit en nog veel meer leren ze tijdens onze educatieve, maar vooral leuke Kraanwaterdag-quiz, die YouTuber Nanne Meijer presenteert!

‘Zoek de waterbron’-challenge

Deze challenge werkt met de ‘Zoek de waterbron’-app. Deze is binnenkort beschikbaar in de Play Store en de Appstore (aangemelde scholen ontvangen hierover bericht). Na deze challenge spel weet jouw hele klas waar kraanwater vandaan komt!

Hoe werkt het?

  1. Speel het spel met de hele klas of in groepjes.
  2. Elk groepje heeft één smartphone of tablet nodig met daarop de ‘Zoek de waterbron’-app.
  3. Inloggen doen alle groepjes met hetzelfde BRIN-nummer van jullie school.
  4. Elk groepje loopt over het schoolplein, zoekend naar ‘de waterbron’.
  5. De app meet hoe goed jullie zoeken!
  6. Tijdens het zoeken krijg je interessante feitjes over kraanwater te zien.
  7. Als jullie goed zoeken vind je de waterbron met daarin een prijs!

Stap 1:  Vul het inschrijfformulier in.
Stap 2: Download de Zoek de waterbron-app, zodra deze in de Play Store of Appstore staat (hier ontvang je een bericht over).
Stap 3: Lees de instructies in de bevestigingsmail die je een dag voor Kraanwaterdag (dinsdag 28 november) ontvangt. Hierin staat een link naar de Kraanwaterdag-quiz voor op het digibord.
Stap 4: Zet Kraanwaterdag op woensdag 29 november 2017 in je agenda!

Meld je aan!

JOGG Voorst