JOGG ondersteuning Landelijke Opschoondag

JOGG niet alleen tijdens het sporten
Zaterdag 24 maart was de Landelijke Opschoondag. Ook in de gemeente Voorst kwamen vrijwilligers in actie. Met knijpers en vuilniszakken gingen zij verspreid in de gemeente op pad om zwerfafval op te ruimen.

Supporters van Schoon
De Opschoondag is een landelijke actiedag van Nederland Schoon. Jaarlijks gaan vele vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. In de gemeente Voorst waren dit zowel fanatieke inwoners die individueel op pad gingen als lokale clubs en verenigingen. Bijvoorbeeld het voetbalelftal van SC Klarenbeek en rijvereniging Hobby Horse. Met ruim veertig deelnemers, jong en oud, staken zij de handen uit de mouwen. De dorpen Posterenk en Terwolde organiseerden al eerder deze maand een opruimactie tijdens NL Doet.

JOGG ondersteuning
Speciaal voor de Landelijke Opschoondag kregen de deelnemers ook een rugzak mee met fruit, een bidon en een stappenteller. Dit pakketje werd mogelijk gemaakt door de JOGG Voorst partners bouwbedrijf Aan De Stegge Twello en Albert Heijn Twello.
Wethouder Hans van der Sleen: “We richten ons de komende jaren met JOGG Voorst vooral op de borging van een gezonde leefstijl in het dagelijkse leven. We willen immers dat kinderen, jongeren en hun ouders niet alleen tijden de JOGG-activiteiten bezig zijn met hun gezondheid, maar ook daarbuiten”.

Gratis opruimmateriaal
Zwerfafval opruimen kan niet alleen op de Landelijke Opschoondag. Het hele jaar door stelt de gemeente gratis opruimmateriaal beschikbaar voor vrijwilligers die zwerfafval opruimen, zoals veiligheidshesjes, knijpers en vuilniszakken. Neem hiervoor contact op met de Afvallijn van de gemeente Voorst: 0571-27 93 58.

JOGG Voorst