Gelderse JOGG bijeenkomst in Voorst

Gisteren stond de half jaarlijkse Jongeren op Gezond Gewicht bijeenkomst op de agenda. Tijdens deze bijeenkomst komen de JOGG-regisseurs van de Gelderse gemeenten, die met de JOGG-aanpak werken, bij elkaar om aan de hand van verschillende thema’s met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

VHC Twello
Omdat dit keer Team:Fit (Gezonde Sportkantine aanpak van JOGG) één van de thema’s was, zocht de organisatie een inspirerende locatie voor deze bijeenkomst. Tijdens deze zoektocht kwam de organisatie al snel bij de met goud bekroonde kantine van de Voorster Hockey Club (VHC) in Twello uit. Naast het beschikbaar stellen van de locatie, verzorgden vrijwilligers van VHC de koffie, thee en een heerlijke, gezonde lunch.

Inspiratie
Tijdens de presentatie van de JOGG Voorst regisseur over de lokale aanpak in deze gemeente, was veel ruimte ingepland voor de het proces en de ervaringen rondom de Gouden Sportkantine van VHC. Twee van de aanjagers van deze Gouden Sportkantine, Roos Taverne en Ellen Bellert, vertelden hoe deze kantine tot stand is gekomen en waar ook zij af en toe weerstand ondervonden.

 

JOGG Voorst