The Daily Mile nu officieel erkende interventie

Sinds 26 november mag The Daily Mile zich officieel een ‘erkende interventie’ noemen, met het erkenningsniveau ‘Goed Beschreven’.

De gratis interventie ‘The Daily Mile’ is nu te vinden in de sport- en beweeginterventiedatabase van Kenniscentrum Sport en in de interventiedatabase van het Loketgezondleven. Loketgezondleven.nl is de online etalage van het RIVM Centrum Gezond Leven en partners waar professionals informatie en interventies voor gezondheidsbevordering en preventie vinden.

Met de erkenning kan The Daily Mile een rol gaan spelen in de Gezonde School-aanpak. De Gezonde School-aanpak biedt ondersteuning bij gezondheidsbevordering in het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Met The Daily Mile kan er ingezet worden op het thema Bewegen en Sport.

Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school. Ieder op zijn eigen tempo, en wanneer het de leraar of lerares het beste uitkomt. Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.

Wil jij op jouw school ook aan de slag met The Daily Mile? Kijk dan op de website voor tips.

 

JOGG Voorst