Blender voor de gezonde kantine van JOGG Voorst en Expert Twello

Expert Twello en Jongeren Op Gezond Gewicht Voorst (JOGG) zijn vanaf 2018 een samenwerking aangegaan en stellen 10 blenders beschikbaar voor kantines van sportverenigingen en scholen die zich aanmelden bij Team:Fit. Team:Fit is een programma van het JOGG waarmee kantines van sportverenigingen en scholen in een paar eenvoudige stappen hun aanbod gezonder kunnen maken, zonder dat dit ten koste gaat van hun omzet. De kantine van het Veluws College heeft de primeur van deze samenwerkingsactie en nam als eerste de gratis blender in gebruik.

De gezonde kantine
Een werkgroep bestaande uit de kantinemedewerkers en personeel van het Veluws College, Gezonde School-adviseur Maike Blokhuis en JOGG-regisseur Robert Horstink heeft samen het complete assortiment van het kantine-aanbod bekeken en dit daarna aangepast. Het aanbod dat het meest prominent zichtbaar is, bepaalt namelijk voor een groot deel ons gedrag. Bij het Veluws College zijn nu de gezonde broodjes een groot succes. En de gratis blender komt goed van pas bij het bereiden van heerlijke fruitsmoothies die goed in de smaak vallen bij de leerlingen.

Samenwerking met Expert Twello
 Expert Twello, die na haar verhuizing de grootste Expertwinkel van Nederland is, en JOGG Voorst zijn een samenwerking aangegaan om de deelname van sportverenigingen en scholen aan Team:Fit voor een gezonde kantine te stimuleren. Expert Twello onderstreept hiermee het belang van een gezonde leefomgeving voor kinderen. Sportkantines en scholen met een kantine die zich aanmelden bij Team:Fit ontvangen namens Expert Twello en JOGG Voorst één van de tien beschikbare blenders.

Meer informatie
Wil je meedoen met Team:Fit of meer informatie over deelname en samenwerkingsmogelijkheden? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Robert Horstink (
r.horstink@voorst.nl , 06-50 43 86 59) of de beleidsadviseur voor JOGG Voorst Ingrid de Croon (i.decroon@voorst.nl , 06-11 48 20 93).

 

JOGG Voorst