Diplomazwemmen A en B
Vanaf 1 januari 2020 is het mogelijk om bij het Jeugdfonds Sport Voorst  (JFS Voorst) een aanvraag in te dienen voor een zwemlespakket diploma A/B. Dit betekent dat alle lessen die nodig zijn voor het behalen van het zwemdiploma A en B door het JFS Voorst vergoed worden. Dit aanbod geldt zowel voor zwemlessen bij zwembad De Schaeck (enkel door de weeks) als bij de Zwemacademie ikZwem. Zwemacademie ikZwem biedt 5 kinderen de mogelijkheid om een A/B pakket vanuit het JFS Voorst te behalen, daarna wordt er doorverwezen naar zwembad De Schaeck. Om aan de zwemlessen deel te nemen, dient een kind minimaal 5 jaar oud te zijn. De eigen bijdrage voor het pasje is € 3,50 en de kosten voor het afzwemmen bedragen €28.

Individueel zwemabonnement Jeugd (De Schaeck)
Ook vergoedt het JFS Voorst vanaf 1 januari 2020 individuele zwemabonnementen Jeugd van zwembad De Schaeck. Een zwemabonnement Jeugd wordt volgens de gebruikelijke JFS Voorst spelregels en het bijbehorende aanvraagformulier ingediend. Indien een abonnementhouder jonger is dan 9 jaar, mag er alleen onder begeleiding van een volwassene (die mee het water in gaat ) gezwommen worden. Het zwemabonnement is persoonsgebonden en een zwemdiploma is verplicht.

Gezinsabonnement
Aanvragen voor gezinsabonnementen worden (net als voorheen) bij het loket bijzondere bijstand in het gemeentehuis gevestigd aan H.W. Iordensweg 17, 7391 KA Twello), aangevraagd en vanuit de WMO richtlijnen afgehandeld.

Spelregels JFS Voorst
Om gebruik te maken van deze ondersteuning, moet voldaan worden aan de spelregels van het JFS Voorst. Wanneer dit het geval is, dient u samen met een intermediair van het JFS Voorst een aanvraag in. Verschil met de reguliere JFS Voorst aanvragen is dat het hier geen jaarlijkse aanvraag maar een 2 jaarlijkste aanvraag betreft. Dit betekent dat na het aanvragen van een A/B pakket, er voor het desbetreffende kind 2 jaar geen aanvraag voor een andere sport gedaan kan worden. Wanneer een kind vóór 01-01-2020 gestart is met zwemles met ondersteuning van het JFS Voorst (€ 225), wordt per individu, in overleg met het lokaal aanspreekpunt, een passende oplossing gezocht.

Vragen
Als u over het zwemfonds of de algemene werking van het JFS Voorst nog vragen heeft, neem dan contact op met het lokaal aanspreekpunt voor de gemeente Voorst, Harriët Alberts:  h.alberts@voorst.nl