Team Canada op bezoek bij SC Klarenbeek

Het WK Volleybal voor dames is in volle gang. Deze editie vindt plaats in Nederland en de gemeente Voorst is host city van team Canada. Een leuk onderdeel van het host city zijn is dat een WK team op een avond aanwezig is bij een lokale sportvereniging. Hierdoor was team Canada op vrijdagavond 23 september te gast bij het MFC in Klarenbeek, waar zij met open armen werden ontvangen.

Een warm welkom door de wethouder Namens de gemeente Voorst was wethouder Peter Wormskamp aanwezig om de Canadese volleybalsters welkom te heten in Klarenbeek en in de sportieve gemeente Voorst. Hij sprak over de bijzondere band tussen Nederland en Canada naar aanleiding van de bevrijding door de Canadezen tijdens de 2e Wereldoorlog. Verder ging hij in op de moeilijke poule waarin team Canada zit tijdens het WK en wenste hij ze veel succes tijdens het toernooi.

Gezamenlijke training
Na het welkomstwoord was het tijd om te gaan sporten! De meisjes A, dames 1 en dames 2 van SC Klarenbeek hebben samen getraind met team Canada. Eerst werd er een warming up gedaan onder leiding van een coach van team Canada. Daarna werden er op drie velden allerlei oefeningen gedaan. Er werd geoefend met het smashen, het maken van een goede set up en er werd een klein partijtje gedaan. Helaas kon team Canada niet voluit gaan tijdens de training, aangezien zij al twee trainingen hadden gedaan op vrijdag én op zondag de 1e WK wedstrijd moesten spelen. Wel namen ze alle tijd om de lokale talenten goede tips te geven en waren ze erg enthousiast.

Hollandse hapjes én een Klarenbeeks drankje
Na afloop van de training in de sporthal van het MFC gingen de Canadese dames gezellig nog wat drinken met de Klarenbeekse meiden. Wat direct opviel, was dat iedereen door elkaar heen zat. Dus aan elke tafel zaten wat volleybal internationals uit Canada en enkele lokale toppers. Er werd gezellig gekletst en de Canadezen maakten kennis met enkele Nederlandse lekkernijen, zoals stroopwafels, pepernoten en taai taai. Als extra traktatie kwam er nog een heel klein glaasje Klarenbeekse kruidenbitter op tafel. Alle betrokkenen kijken terug op een geslaagd evenement! Hopelijk geeft dit team Canada een extra boost richting het WK.

 

Voorst Actief
Volg ons