‘Zeker Bewegen’: Veilig vallen, bewegen en weer opstaan!

Veel ouderen ondervinden naarmate de jaren toenemen problemen in alledaagse leefsituaties. Soms worden deze problemen zelfs zo groot dat zelfstandig blijven wonen niet meer mogelijk is. Mens en Welzijn Voorst en Rolf Tijssen (Tijssen Weerbaarheid) willen een bijdrage leveren aan een samenleving waarin mensen vitaal oud worden en blijven. Samen starten we op een aantal locaties in de gemeente voorst daarom met de cursus ‘Zeker Bewegen’.

Wat houdt de cursus in?
De cursus ‘Zeker Bewegen’ gaat over het beter om leren gaan met uw mobiliteit. De ervaring leert dat veel 70- en 80-plussers denken: “ik kan het niet meer of dat is niks voor mij!” Ervaar dat u toch aan u zelf kunt werken, uw zelfvertrouwen terug kunt krijgen! ‘Zeker Bewegen’ is dan ook veel meer dan een valpreventieprogramma alleen, u leert beter te bewegen in de breedste zin van het woord. Excuses zoeken is makkelijk maar ervaren dat u zich nog kunt verbeteren is een overwinning!

Spierversterkende balansoefeningen zorgen voor een stabiele loop en een beter evenwicht. U vergroot uw mobiliteit en leert reacties aan om valincidenten te verminderen of te voorkomen. Daarnaast is belangrijk om te leren gaan met vallen. Dit kan door praktische oefeningen waarmee u op kunt staan. Wij beloven dat u veel meer bewegingsvrijheid ervaart dan vóór de cursus. U wordt fysiek weer in staat dingen te doen, waar van u dacht deze niet meer te kunnen!

Informatiebijeenkomst en cursusdemonstratie
Er wordt in de gemeente Voorst op drie locaties gestart met een informatiebijeenkomst waarbij tevens een demo van ‘Zeker Bewegen’ wordt gegeven. Te beginnen op woensdag 9 november in Klarenbeek, op woensdag 16 november in Twello en dinsdag 22 november in Voorst. De cursussen zullen niet lang daarna op dezelfde locaties plaatsvinden. Locatie en tijden vindt u op www.voorstactief.nl en in onze agenda in het Voorster Nieuws. Het bijwonen van een informatiebijeenkomst is geen voorwaarde voor cursusdeelname.

Iets voor u?
U hoeft zich voor een informatiebijeenkomst niet van te voren aan te melden. Opgeven voor een cursus kan tijdens één van deze bijeenkomsten of via Gerran Protzman, Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst: Tel: (0571-) 277941 Mail: g.protzman@mensenwelzijn.nl. Ook voor vragen en/of meer informatie kunt hier terecht.

Wilt u graag deelnemen maar voorziet u vervoersproblemen? Wij denken graag mee over oplossingen!

Deze column, in het kader van Voorst Actief, krijgt maandelijks een plek in het Voorster Nieuws. Mocht u als aanbieder denken een leuke bijdrage hiervoor te hebben dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen via info@voorstactief.nl. Uiteraard kunt u hier ook terecht met al uw vragen over Voorst Actief, hét digitale platform voor alle initiatieven en activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur en kunst en welzijn en recreatie in de gemeente Voorst. Het gebruik van www.voorstactief.nl is gratis, u hoeft slechts een account aan te vragen!

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)