Win een kraanwatertappunt voor onze gemeente!

Drinkwaterbedrijf Vitens bestaat dit jaar 10 jaar in haar huidige vorm en viert dit door 100 kraanwater tappunten weg te geven. Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Door middel van een wedstrijd kan iedereen kans maken op een tappunt. Het tappunt wordt vervolgens geplaatst op een plek naar keuze; dit kan zijn in een park, natuurgebied, bij een sportvereniging, op een plein of in een winkelstraat. Het tappunt wordt voorzien van de naam van de winnaar.

Om het tappunt te winnen kun je een selfie met een glas kraanwater die je hebt gemaakt op een festival, in een café of restaurant op www.kraanwaterkaart.nl uploaden.

JOGG-Voorst
Op dit moment draait de  ‘Voorst drinkt water!’-campagne op volle toeren en houdt in dat kinderen gestimuleerd worden meer water in plaats van gezoete dranken te drinken op onder andere school, in de buurt, tijdens het sporten of in de kantine (uit onderzoek blijkt dat inname van veel gezoete dranken één van de oorzaken is Jogg Voorstvan overgewicht en obesitas). Zo worden in samenwerking met landelijk partner Albert Heijn tijdens alle door JOGG Voorst georganiseerde activiteiten, enkel water en fruit aangeboden.

Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. Kraanwater wordt gewonnen uit lokale bronnen en is duurzaam, lekker en gezond.

Voor meer informatie over de selfieactie kijk op http://www.kraanwaterkaart.nl/ of op www.facebook.com/kraanwatergraag.nl. LogoVDW (2)

JOGG Voorst

De gemeente Voorst is sinds 2014 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. De lokale JOGG-aanpak richt zich op kinderen en jongeren, hun ouders en hun omgeving, met als doel: de stijging van overgewicht en obesitas onder de jeugd omzetten in een daling.
JOGG Voorst