Walking Football kenmerkt zich op zowel sportief als sociaal vlak

Onze maandelijkse column in het Voorster Nieuws:

De buurtsportcoaches van SV Voorwaarts proberen onder andere 60 plussers in beweging te krijgen, vertelt Wilco Huisman. Bij de uitvoering van de diverse sport-projecten wordt hij ondersteund door Rick Timmermans en Kick Pol.

Walking Football
Een nieuwe vorm van voetbal die zij hebben geïntroduceerd is Walking Football (wandelvoetbal). Het is mogelijk om weer lekker ouderwets een potje te voetballen. Deze voetbalvariant is speciaal ontwikkeld om 60-plussers op een verantwoorde manier te laten bewegen.

Van oorsprong is deze vorm van voetbal een Engelse vondst. Zeg maar de zogenaamde ‘Old Stars’ zoals die door de Eredivisie CV in samenwerking met het Nationaal Ouderfonds is uitgerold bij de BVO’s.  De naam zegt het al, het is voetbal zonder rennen. Een spelvorm die de fysieke gesteldheid van 60-plussers respec­teert, waardoor een leven lang voetbal mogelijk wordt. En een spelvorm waar­bij spelplezier en plezier maken met elkaar voorop staan. Zodat deelnemers niet alleen fysiek maar ook mentaal fit worden en blijven.

“Maar is Walking Football nog wel voetbal?” vragen veel mensen zich af. “En is dat leuk dan?”, hoor je vaak. Volgens de deelnemers welzeker, want Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal ‘kleine’ uitzonderingen. Behalve dat er niet mag worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden zodat blessures worden voorkomen. De praktijk wijst het al uit: deelnemers voelen zich fitter en hebben meer sociaal contact. Weer lekker ouderwets in de kantine zitten en praten over van alles en nog wat, net als vroeger!

Momenteel spelen er bij SV Voorwaarts wekelijks op vrijdagavond veel enthousiaste mannen en zelfs dames aan de Laene. Iedereen is welkom en kan deelnemen van 19.30 tot 20.30 uur! Kom samen met iemand naar een proeftraining, voor meer informatie kunt u terecht bij buurtsportcoach Wilco Huisman tel: 0615823140. Of kijk op de website van SV Voorwaarts www.voorwaartstwello.nl

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)