Voorronde NK Knikkeren tijdens beweeg- en ontmoetingsmiddag

Het mooie weer komt er weer aan en dit betekent dat het knikkerseizoen op het punt van beginnen staat! Op Koningsavond was de aftrap van de 17e voorronde van het Nederlands Kampioenschap Knikkeren 2018. Op woensdag 6 juni is het de beurt aan de gemeente Voorst tijdens de beweeg- en ontmoetingsmiddag op het Marktplein in Twello, georganiseerd door Team Voorst Actief.

Hans van der Sleen, wethouder sport, opent het kampioenschap door de eerste knikker te spelen. De voorronde is een uniek breedtesportevenement voor basisschoolleerlingen dat voor de 4e keer in de gemeente Voorst plaatsvindt.

Plezier en ontmoeten
Sporten en bewegen is gezond en daarnaast is buitenspelen ‘gratis bewegen’. De jeugd uit alle kernen krijgt de mogelijkheid om tijdens de beweeg- en ontmoetingsmiddag deel te nemen aan de voorronde van het NK knikkeren in Twello. Plezier, bewegen, elkaar ontmoeten én kennismaken met sport en bewegen staan centraal tijdens deze middag. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kickboksen, de 19 meter lange stormbaan te beklimmen, te sjoelen, schaken of een duik in de ballenbak te nemen. JOGG Voorst-partner Albert Heijn Twello en Kar-ma zorgen voor gezonde én lekkere snacks.

Inschrijven al mogelijk
Het knikkerkampioenschap en de beweeg- en ontmoetingsdag start om 13.00 uur. Kinderen uit groep 4 tot en met 8 kunnen zich gratis inschrijven voor dit kampioenschap via de website www.voorstactief.nl. Voor de kinderen in de gemeente Voorst is dit een unieke kans om zich te kwalificeren voor de landelijke finale. De beste zestien knikkeraars kwalificeren zich rechtstreeks voor de finaleronde in Ouwehands Dierenpark in Rhenen op zaterdag 16 juni.

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)