Voorlichtingsbijeenkomst overheidsinformatie in Twello

Bibliotheek Brummen|Voorst organiseert in samenwerking met de sociale raadslieden van Mens & Welzijn Voorst een interactieve voorlichtingsmiddag op het gebied van overheidsinformatie.  Tijdens deze middag wordt informatie gegeven over belastingen, toeslagen, DigiD en MijnOverheid en de digitale berichtenbox en is er vooral ruimte voor het stellen van vragen.

Mensen met een laag inkomen, komen via de Belastingdienst in aanmerking voor allerlei verschillende toeslagen. Dit systeem is door de jaren heen zo ingewikkeld geworden dat velen moeite hebben om te bepalen of ze in aanmerking kunnen komen voor een van de Toeslagen. Bovendien werkt de Belastingdienst zo veel mogelijk digitaal, wat voor sommigen het invullen van formulieren bemoeilijkt.

Ook is het belangrijk om te controleren of de gegevens waar de Belastingdienst de Toeslagen mee berekend heeft, nog wel kloppen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de samenstelling van het huishouden, de hoogte van het inkomen en de huur. Dit voorkomt dat er terugbetaald moet worden of dat er soms te weinig wordt uitbetaald.

De Sociaal Raadslieden van Mens en Welzijn Voorst en de vrijwilligers van de Formulierenbrigade, ondersteunen inwoners hierbij op afspraak of tijdens het open inloopspreekuur in het Kulturhus te Twello.

U kunt hier terecht met al uw vragen op het gebied van belastingen, toeslagen, DigiD en MijnOverheid, de digitale berichtenbox. U wordt dan geholpen door de Sociaal Raadslieden.

Deze voorlichtingsmiddag  vindt plaats op maandag 13 november van 14.00 – 16.00 uur in de bibliotheek van Twello. Aanmelding is niet nodig en toegang is uiteraard gratis.

www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

www.mensenwelzijn.nl

 

Bibliotheek Brummen-Voorst

Bibliotheek Brummen-Voorst heeft 3 locaties in Twello, Brummen en Eerbeek.

In de bibliotheek kunt u een boek lezen, de krant doornemen of in een tijdschrift bladeren. Ook kunt u gebruik maken van computer, internet, printer en kopieermachine. Tegen betaling is er een kopje koffie/thee in het leescafé. Als bezoeker kunt u gratis gebruik maken van wifi. De bibliotheek heeft duizenden titels, niet alleen boeken maar ook e-books, luisterboeken, dvd's, e-readers en daisy spelers. Daarnaast ook een tal van kranten en tijdschriften. Titels die niet aanwezig zijn in de bibliotheek kunt u reserveren in het netwerk. Kinderen tot 18 jaar betalen geen lidmaatschapsgeld. Uiteraard kunnen zij ook van alle genoemde voorzieningen gebruik maken.
Bibliotheek Brummen-Voorst

Latest posts by Bibliotheek Brummen-Voorst (see all)