Volop voetbalvertier tijdens 4de Zuid Voetbaldag

Het was afgelopen donderdag prachtig voetbalweer en dat was volop te merken op de velden van SV CCW’16 in Bussloo. Waar de regen vorig jaar met bakken uit de hemel kwam, stond er nu een heerlijk herfstzonnetje te stralen. Voor de vierde maal werd daar de ‘Zuid Voetbaldag’ georganiseerd door Stichting Wilp Staat Op in samenwerking met ZportZ.

Rond de klok van 10 uur verrichtte de broertjes Zuidema, Milow en Mitch, de aftrap. Mitch, de kleinste en jongste van het duo, was in vol ornaat gekleed. Een compleet Ajax-tenue en op zijn rug prijkte de naam ‘Zuid’, de bijnaam van zijn vader waarna deze sportieve dag vernoemd is. ‘Zuid’ was een begenadigd voetballer en tevens één van de oprichters van Wilp Staat Op. Vanuit de hemel zal hij vol trots hebben gezien dat zijn zoontjes het doel makkelijk wisten te vinden.

Na deze symbolische aftrap begonnen 46 pupillen aan de warming-up onder de bezielende leiding van Han Piels en zijn collega van ZportZ. Vervolgens stonden er enkele clinics op het programma waarbij er voornamelijk techniek werd getraind. Na de pauze werd er een voetbalcircuit afgewerkt met 14 verschillende onderdelen. Met elk onderdeel konden er punten gescoord worden waardoor de beleving en het enthousiasme van de deelnemers hoog bleef. Per leeftijdscategorie werden er later prijzen verdeeld. Tussendoor was er een voedzame lunch waarbij er vele boterhammen werden verorberd. Na het voetbalcircuit stond er nog een penaltybokaal op het programma.

Nadat alle punten waren opgeteld en het programma was afgewerkt ging iedereen met een medaille en een diploma naar huis. Deze werden overhandigd door wethouder Hans van der Sleen. Bij de mini’s bleek Mads Fledderus de beste, al werd hij op de voet gevolgd door Gijs Oolman, Stijn Dashorst en Jorn Wagemans. Marijn Bessels was de grote winnaar bij de F-jes. Hij ging met de beker naar huis en was tevens één van de winnaars van de penaltybokaal. Bij de E-tjes trok Nils Overvelde aan het langste eind. Hij scoorde zelfs de meeste punten van alle deelnemers. Twan de Haan en Sam Lagerweij werden tweede en derde in deze categorie. Sil Terweij was de grote man bij de oudste leeftijdscategorie, de D-tjes. Net als Marijn Bessels pakte hij de dubbel. Hij scoorde de meeste punten bij het voetbalcircuit en hij won ook de penaltybokaal. Daantje Terweij werd tweede en Lance Hurenkamp completeerde het podium.

Zoals gezegd werd deze activiteit georganiseerd door de Stichting Wilp Staat Op. Alle deelnemers betaalden €10,- inschrijfgeld voor deze dag vol voetbalvertier. Uiteindelijk werd er een netto resultaat van € 360,90 behaald en daar is men erg content mee. Dit bedrag komt ten goede aan de drie goede doelen die Wilp Staat Op dit jaar steunt, te weten Stichting Ambulancewens, Wonderkids en Samen voor Duchenne.

Er zijn vele prachtige foto’s van het evenement gemaakt door Max Photography uit Wilp Deze spreken boekdelen en vormen een mooi aandenken aan deze geslaagde dag. Deze foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina van Wilp Staat Op. Klik hier om ze te bekijken.

Wilp Staat Op
Volg ons
Laatste berichten van Wilp Staat Op (alles zien)