Volkssterrenwacht Bussloo heeft meer dan 5000 bezoekers ontvangen in 2018

In het dorpje Bussloo waar Volkssterrenwacht Bussloo al meer dan 43 jaar gevestigd is, is de sterrenwacht elke vrijdagavond open voor het publiek. Iedereen die meer wil weten en leren over sterrenkunde is van harte welkom vanaf 19.30 uur. Al 43 jaar is er elke vrijdagavond een lezing met één of meerdere sprekers over een boeiend actueel onderwerp uit de astronomie. Daarnaast zijn er speciale open dagen en avonden, worden er cursussen gegeven, zijn er jeugdmiddagen en nog meer om op te noemen.

Een hele actieve club vrijwilligers is de draaiende spil van deze mooie sterrenwacht. Tijdens de lezing van vrijdag 21 december 2018 bereikte de Volkssterrenwacht Bussloo een nieuwe mijlpaal in zijn 43-jarige bestaan. Mede dankzij de zeer druk bezochte Landelijke Sterrenkijkdagen van februari en de tropische Maansverduistering van juli werd vanavond de 5.000-ste bezoeker van 2018 welkom geheten. De gelukkige was de 10-jarige Carlos Boor die van voorzitter Alex Scholten een boek over de geschiedenis van de ruimtevaart kreeg aangeboden.

Namens de vrijwilligers van Volkssterrenwacht willen wij u hartelijk bedanken voor uw bezoek(en) aan de sterrenwacht en we hopen er in 2019 een net zo mooi -al dan niet mooier- jaar van te maken. De telescopen staan klaar voor de heldere nachten ook in 2019. Het team van Volkssterrenwacht Bussloo wenst u een fijne jaarwisseling. Tot ziens op Volkssterrenwacht Bussloo.

Volkssterrenwacht Bussloo

Al 40 jaar lang zijn medewerkers van de sterrenwacht bezig de sterrenkunde bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, en tegelijkertijd amateursterrenkundigen de mogelijkheid te bieden hun hobby uit te oefenen. Gedurende het hele jaar is de sterrenwacht iedere vrijdagavond vanaf 19:30 uur voor het publiek geopend. De sterrenwacht beschikt over een voordrachtsruimte voor 60 personen waar de bezoeker een presentatie over een sterrenkundig onderwerp kan bijwonen. Onderwerpen sluiten zoveel mogelijk aan op de actualiteit, zoals ruimtevaartprojecten of hemelverschijnselen. Bij helder weer bestaat tevens de mogelijkheid de maan, sterren en/of planeten door de grote telescoop in het observatorium te bekijken. Ook is het mogelijk om uw eigen kijker mee te nemen naar de sterrenwacht op een heldere vrijdagavond. De sterrenwacht ontvangt ook groepen op afspraak. Ook hier wordt dan een presentatie gegeven over een sterrenkundig onderwerp, waarbij natuurlijk op de interesse van de groep kan worden aangesloten. Bij helder weer is er uiteraard ook gelegenheid door de grote telescoop te kijken.
Volkssterrenwacht Bussloo