Volkssterrenwacht Bussloo heeft meer dan 5000 bezoekers ontvangen in 2018

In het dorpje Bussloo waar Volkssterrenwacht Bussloo al meer dan 43 jaar gevestigd is, is de sterrenwacht elke vrijdagavond open voor het publiek. Iedereen die meer wil weten en leren over sterrenkunde is van harte welkom vanaf 19.30 uur. Al 43 jaar is er elke vrijdagavond een lezing met één of meerdere sprekers over een boeiend actueel onderwerp uit de astronomie. Daarnaast zijn er speciale open dagen en avonden, worden er cursussen gegeven, zijn er jeugdmiddagen en nog meer om op te noemen.

Een hele actieve club vrijwilligers is de draaiende spil van deze mooie sterrenwacht. Tijdens de lezing van vrijdag 21 december 2018 bereikte de Volkssterrenwacht Bussloo een nieuwe mijlpaal in zijn 43-jarige bestaan. Mede dankzij de zeer druk bezochte Landelijke Sterrenkijkdagen van februari en de tropische Maansverduistering van juli werd vanavond de 5.000-ste bezoeker van 2018 welkom geheten. De gelukkige was de 10-jarige Carlos Boor die van voorzitter Alex Scholten een boek over de geschiedenis van de ruimtevaart kreeg aangeboden.

Namens de vrijwilligers van Volkssterrenwacht willen wij u hartelijk bedanken voor uw bezoek(en) aan de sterrenwacht en we hopen er in 2019 een net zo mooi -al dan niet mooier- jaar van te maken. De telescopen staan klaar voor de heldere nachten ook in 2019. Het team van Volkssterrenwacht Bussloo wenst u een fijne jaarwisseling. Tot ziens op Volkssterrenwacht Bussloo.

Volkssterrenwacht Bussloo