Van idee naar realisatie!

Onze maandelijkse column in het Voorster Nieuws:

“Wij bepalen niet wat een goed idee is, dat bepalen onze inwoners”, aldus Bas van den Hoogen, coördinator maatschappelijke initiatieven. In de verschillende dorpen/kernen wonen veel mensen met goede ideeën. Want zeg nou zelf, wie kent de omgeving het beste? Juist, de inwoners zelf!

De kracht van Voorst
Steeds meer initiatieven komen van burgers, sociale ondernemers, verenigingen, stichtingen en andere organisaties. Deze trend komt bovenop de traditionele beleidsparticipatie, waarbij burgers gevraagd worden om mee te denken met plannen van de overheid. De overheid moet niet meer denken dat zij alle wijsheid in pacht heeft en gelukkig doet onze gemeente dat ook niet. Daarom stimuleert en faciliteert onze gemeente vernieuwende maatschappelijke initiatieven. Voorbeelden van maatschappelijke initiatieven zijn de aanleg van de Jeu de Boules baan in Terwolde, het project Nijbroek sfeervol verlicht, de aanpassing van een sportcomplex in Wilp, maar je kan ook denken aan ‘tuintelen’ en ‘keukelen’ in Teuge. Allemaal prachtige initiatieven die nooit gerealiseerd zouden zijn als inwoners zelf niet het initiatief hadden genomen.

Deel je idee!
Steeds meer mensen delen hun idee. Hierdoor kunnen we in gezamenlijkheid een idee realiseren. Ik nodig daarom een ieder uit om zijn of haar idee met ons te delen. Initiatiefnemers kunnen wij wellicht de weg wijzen, attenderen op financieringsmogelijkheden en/of met onze knowhow ondersteunen. Sámen kunnen we onze gemeente mooier, beter, leuker en socialer maken.

Foto: Bas van den Hoogen (gemaakt door Mestrangeart)

Toppers gezocht!
De gemeente Voorst kenmerkt zich door de vele verenigingen, betrokken vrijwilligers, saamhorigheid en sociale netwerken die functioneren. Onze samenleving beschikt over betrokken personen die hun kennis, ervaringen en interesses graag delen. Wellicht kunnen we met elkaar een krachtig netwerk opzetten, zodat we initiatiefnemers gezamenlijk verder kunnen helpen. Lijkt het je leuk om (incidenteel) mee te denken met initiatiefnemers en/of om je ervaringen en kennis te delen? Laat het weten!

Voorst Actief
Meer informatie is te vinden op www.voorstactief.nl onder het kopje Ideeënbank. Op de website kan je jouw ideeën delen. Als het je leuk lijkt om je in te zetten voor initiatieven uit onze samenleving, laat het ons weten. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit artikel neem dan gerust contact op met Bas van den Hoogen, b.vandenhoogen@voorst.nl en/of telefonisch op 06-50438652.

 

Deze column, in het kader van Voorst Actief, krijgt maandelijks een plek in het Voorster Nieuws. Mocht u als aanbieder denken een leuke bijdrage hiervoor te hebben dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen via info@voorstactief.nl. Uiteraard kunt u hier ook terecht met al uw vragen over Voorst Actief, hét digitale platform voor alle initiatieven en activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur en kunst en welzijn en recreatie in de gemeente Voorst. Het gebruik van www.voorstactief.nl is gratis, u hoeft slechts een account aan te vragen!

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)