Toneelstuk ‘Scholten Schoenen’ bij Kleine Noordijk

Toneel op de Noordijk

In april staat een toneelstuk op de planken van de Kleine Noordijk geschreven door de Apeldoornse Huisarts Peter-Jan de Wilde. ‘Scholten schoenen’ verhaalt over een familiebedrijf en draagt als ondertitel “requiem voor een patriarch”.

Schoenfabrikant Dick Scholten is dood. Voor zijn kinderen Sjaak, Sjoerd en Chantal, allen werkzaam in het florerende schoenconcern van hun vader, lijkt het overlijden van de 74-jarige schoenmagnaat als een volkomen verrassing te komen. Secretaresse van het eerste uur, Martha van Dijk, treft haar baas levenloos aan in zijn kantoor. Een hartinfarct, luidt de waarschijnlijkheidsdiagnose.

Tijdens de nachtwake bij zijn stoffelijk overschot buigen zijn kinderen zich samen met zijn secretaresse over het afscheid van de directeur van Scholten Schoenen: een rouwbericht voor in de krant, een uitvaart-toespraak en passende muziek worden gewogen en gemarineerd in jenever en oude herinneringen .

Over de doden niets dan goeds?

Hoe helder is de hemel bij deze donderslag?

Speeldata: 7 en 14 april 20.00 uur/ 15 april 15.00 uur

Zaal open vanaf 14.30 uur. Adres H.W. iordensweg 89 in Wilp, waar u gratis kunt parkeren. Reserveren kan op info@sckn.nl.

 

Kaarten kosten € 20,00 p.p. in de losse verkoop en € 15,00 p.p. voor vrienden van de SCKN, dit is inclusief koffie/thee en een consumptie

Meer informatie en reserveren: www.sckn.nl

Stichting Cultuur Kleine Noordijk (SCKN)
Like ons
Laatste berichten van Stichting Cultuur Kleine Noordijk (SCKN) (alles zien)