Teuge Leeft!

Op de website van Leefbaarheid Gelderland tref je initiatieven die door de provincie Gelderland gesubsidieerd worden. Sommige zijn afgerond, andere zijn net uit de startblokken. Alle initiatieven zijn gericht op het vergroten van de leefbaarheid en verbondenheid tussen mensen in een buurt of wijk. Zo ook het project ‘Teuge Leeft!’.

Het initiatief
Alle projecten van Teuge Leeft dragen bij aan de verbinding tussen jong en oud, het sociale klimaat en de mobiliteit en gezondheid van zowel de jeugd als de vrijwilligers (ouderen). Centraal in het dorp ligt basisschool De Zaaier die in veel projecten participeert en waardoor een verbinding ontstaat met leerlingen en vrijwilligers (ouderen). Naast de school ligt een kinderboerderij die wordt gerund door vrijwilligers en waar leerlingen van De Zaaier wekelijks helpen met het voeren en verzorgen van de dieren. Wekelijks helpen vrijwilligers op basisschool De Zaaier met het invullen van de ‘creamiddag’ op donderdag, waar leerlingen bezig zijn met techniek, houtbewerking en handwerken. Tevens worden op die middag in het dorpshuis door leerlingen, wederom met behulp van vrijwilligers, hapjes bereid onder de projectnaam ‘Keukelen’. Eens in de maand wordt in het dorpshuis door een groep van 25 ouderen gegeten. Dit bestaat uit een 3 gangen diner dat ook weer geheel met vrijwilligers wordt bereid en waar een groep leerlingen meehelpt in de bereiding en de bediening. Op dezelfde donderdagmiddag worden groentes geteeld in de school(moest)tuin, waarbij de leerling wordt ondersteund door vrijwilligers in het project ‘Tuintelen’.

Wil je meer informatie over dit project en/of heb je zelf een idee? Neem dan contact op met Bas van den Hoogen (coördinator maatschappelijke initiatieven).

Bas van den Hoogen
Laatste berichten van Bas van den Hoogen (alles zien)