Spelplezier in nat pak tijdens derde Zuid Voetbaldag

Het is iets na tienen op herfstachtige donderdag. Op het trainingsveld van SV CCW’16 te Wilp is het een drukte van jewelste want de ‘Zuid Voetbaldag’ staat op het punt van beginnen. Om deze dag, letterlijk en figuurlijk, af te trappen mxp_wilpstaatop_vbd2016_25zijn Mitch en Milow Zuidema gevraagd. Beiden gehuld in compleet Ajax-tenue waarvan er op de rug vier letters prijken; ‘Zuid’. Het nageslacht van Christian staat even in het middelpunt van de belangstelling en dat maakt de mannetjes ietwat schichtig. Mitch blijkt het snelste genezen van de plankenkoorts en verricht de aftrap. Een applaus valt hem ten deel. Daarmee is de derde editie van deze voetbaldag officieel gestart en beginnen alle deelnemers aan een warming-up onder leiding van Han Piels.

Op het moment van de aftrap is het nog even droog maar, volgens oudhollands gebruik komt er regen na zonneschijn. Zo ook vandaag. Veel regen, heel veel regen. 42 voetballiefhebbertjes hebben maling aan het gure herfstweer en gaan volledig op in de techniektraining die volgt na de warming-up. Er wordt vol overgave gekapt en gedraaid. Wanneer er een estafettevorm start neemt het fanatisme nog verder toe. Na deze zogeheten ‘clinics’ volgt er een 6-kamp. Onderdelen die hierbij aan bod komen zijn de snelheidsmeter, stropdasschieten, 4-tegen-4, panna-knock-out, paaltjesvoetbal en puntenschieten. Zodra alle stations zijn afgewerkt is het tijd voor de lunch.

In de kantine van CCW’16 beslaan logischerwijs alle ramen en is het gedaan met de rust zodra de pupillen binnen komen. Een enkeling zie je rillen van de kou maar een broodje knakworst doet wonderen. Omdat het buiten nog steeds pijpenstelen regent wordt er een voetbalquiz ingelast. Twintig uiteenlopende vragen over de balsport passeren de revue. Aan het eind van de rit blijkt dat elke groep alles goed heeft. Met de voetbalkennis zit het dus wel snor of heeft het fanatisme hier gewonnen van de integriteit? Ik laat het in het midden.

mxp_wilpstaatop_vbd2016_51

Omdat buienradar ons nog droge momenten had beloofd gaan we na 13.00 uur wederom naar buiten. Er worden afwerkvormen gedaan en er wordt afgesloten met partijspel. Tegen 15.00 uur loopt de Zuid Voetbaldag ten einde en keert de rust weder op sportcomplex d’Olde Leeuwenbargh. De organisatie is, ondanks het natte pak, enorm tevreden over het verloop van deze dag. Hierbij gaat enorm veel dank uit naar de vele vrijwilligers die hebben geholpen. Van kantinemedewerkers tot leiders, allen enorm bedankt! Uiteindelijk bleef er ook nog €370,- opbrengst over voor de stichting Wilp Staat Op. Een prachtig resultaat. Waar dit geld aan ten goede komt is nog niet bekend. De stichting buigt zich momenteel nog over een nieuw goed doel voor 2017 en zal dit bedrag daarin meenemen.

Ook daarboven zal er iemand heel trots en tevreden hebben meegekeken. Volgend jaar verdienen we wel een keer beter weer. Hierbij dien ik een verzoek in voor 19 oktober 2017. Ik reken op je moat!

Er staan vele foto’s op onze Facebookpagina. Klik hier om ze te bekijken. Deze zijn gemaakt door Marc Chen van Max Photography.

Wilp Staat Op
Volg ons
Laatste berichten van Wilp Staat Op (alles zien)