Presentatie ex-volleybalprof op basisscholen

robert-horstink-de-zaaier2

De leerlingen namen actief deel aan de discussies

Na een carrière als professioneel volleyballer van ruim 15 jaar in het buitenland en als speler van Oranje, ben ik in april dit jaar als Ambassadeur Sport & Bewegen bij de gemeente Voorst gestart aan mijn maatschappelijke carrière.

In deze functie heb ik als belangrijkste taak het stimuleren van sport en bewegen onder jongeren waardoor ze een gezondere leefstijl aan zullen nemen. Na een kennismakingsronde langs de basisscholen bleek dat er interesse was in een presentatie van mij, over het leven als topsporter. Zaken die hierin aan de orde komen zijn samenwerken, zelfvertrouwen, voeding, respect en uiteraard alle dagelijkse dingen rondom trainingen en wedstrijden.

De leerlingen krijgen echt een kijkje achter de schermen in het leven van een professioneel sporter maar nemen ook deel aan verschillende discussies en reageren op diverse stellingen. Hoe ga je om met de druk van een belangrijke wedstrijd? Waarom is ontbijten zo belangrijk? Hoe moeilijk is het aanpassen aan het leven in een ander land en heb je respect voor een andere cultuur? Ga je bij een tegenslag een hele tijd zitten mokken of zet je deze om in een motivatie? Kortom: allerlei aspecten uit de sport die je kunnen helpen bij alledaagse situaties en probleempjes.

De leerlingen uit groep 7 en 8 van De Zaaier in Teuge waren als eerste aan de beurt en luisterden zeer aandachtig naar mijn verhaal en zelfs na het gaan van de bel bleven ze zitten met een vinger in de lucht. Ik mocht uiteraard niet eerder weg dan dat de nodige selfies voor op Snapchat en Facebook waren gemaakt!

robert-horstink-de-zaaier1
Robert geeft antwoord op alle vragen

 Volgende week zijn de leerlingen van De Kleine Wereld in Twello aan de beurt.

Ambassadeur Sport & Bewegen
Laatste berichten van Ambassadeur Sport & Bewegen (alles zien)