Podium en buitenlokaal en herinrichting speelplein Antonius de Vecht

Op de website van Leefbaarheid Gelderland tref je initiatieven die door de provincie Gelderland gesubsidieerd worden. Sommige zijn afgerond, andere zijn net uit de startblokken. Alle initiatieven zijn gericht op het vergroten van de leefbaarheid en verbondenheid tussen mensen in een buurt of wijk. Zo ook het project ‘Podium en buitenlokaal en herinrichting Speelplein Antonius de Vecht’.

Ons saaie speelplein met veel grijs en tegels omtoveren tot een fijn en groen speelplein. Mét een podium waar opgetreden kan worden en dat tegelijkertijd dient als buitenlokaal voor de school. Dat is wat we gaan realiseren in de kleine kern De Vecht (Terwolde, vlakbij Apeldoorn). Het huidige (saaie) schoolplein van de brede basisschool Antonius de Vecht herinrichten als een groen speelplein voor kinderen van school en uit de buurt, passend bij het ondernemend onderwijs van de Antonius en bij de natuurlijke en landelijke omgeving van de pittige kleine kern De Vecht. Dit project bestaat uit meerdere onderdelen: nieuwe beplanting, een pannaveldje, een boomspeeltoestel, podium en natuurspeeltuin.

Doelgroep
Leerlingen van de basisschool / Kinderen uit De Vecht en omstreken, zowel gemeente Voorst (Terwolde, Teuge) als gemeente Apeldoorn (Beemte Broekland) / (Groot)Ouders van de leerlingen en de kinderen uit de buurt / Dorpsbewoners kleine kern De Vecht / Bezoekers van het dorp

Bijdrage Provincie
Omdat we dit plein als ouders en buren samen herinrichten, met veel zelfwerkzaamheid en betrokkenheid bij elkaar, in een dorp waar weinig voorzieningen zijn, krijgen we een bijdrage. Maar ook omdat we op het podium verschillende activiteiten gaan organiseren.

Geplande activiteiten
Burendag, Vechtse Kerkviering, Presentaties van school, uitvoeringen toneelgroep en zangkoor.

Wil je meer informatie over dit idee en/of heb je zelf een idee? Neem dan contact op met Bas van den Hoogen (coördinator maatschappelijke initiatieven).

 

Bas van den Hoogen
Laatste berichten van Bas van den Hoogen (alles zien)