Nieuw zwemseizoen gestart bij Zwembad de Schaeck

Onze maandelijkse column in het Voorster Nieuws:

In onze maandelijkse column in het Voorster Nieuws geeft Voorst Actief verenigingen, organisaties, initiatiefnemers, etc., de kans om zichzelf en/of haar aanbod te profileren. Deze maand vertelt Niek Van Gurp, Buurtsportcoach van zwembad de Schaeck, over de diverse activiteiten tijdens het nieuwe zwemseizoen bij zwembad de Schaeck.

Nieuw zwemseizoen gestart bij Zwembad de Schaeck

De zomer ligt alweer achter ons en het ‘normale’ leven is weer begonnen. Dit geldt natuurlijk ook voor Zwembad de Schaeck. De zwemlessen voor het Zwem-ABC zijn weer van start gegaan en ook alle groepslessen zijn weer gestart.

Zwembad de Schaeck werkt met het Nationaal Zwem-ABC van het Nationaal Platform Zwembaden – NRZ. Het zwembad is in het bezit van de licentie van de NPZ-NRZ wat staat voor kwaliteit, veiligheid en optimale randvoorwaarden voor uitstekend zwemonderwijs. Bij het zwembad worden elke dag zwemlessen gegeven voor kinderen, maar ook voor volwassenen zijn er lessen om de zwemvaardigheden onder de knie te krijgen. Ook de lessen Swim2Play zijn weer van start gegaan, waar ook dit jaar weer 1500 leerlingen mee gaan doen van bijna alle basisscholen uit de Gemeente Voorst.

Behalve zwemlessen worden er allerlei groepslessen gegeven bij het zwembad, waar eigenlijk voor iedereen wel een passende les te vinden is. Bewegen in water is plezierig en de kans op blessures is minimaal. Of je nu fanatiek bent, van gezelligheid houdt of voor je gezondheid beweegt; Zwembad de Schaeck heeft een passende groep voor jou! Wil je bijvoorbeeld flink aan de bak om de zomerkilo’s er af te trainen? Probeer dan eens een les HIIT, de meest fanatieke les. Deze les is een intensieve intervaltraining, waar alle spiergroepen aan bod komen. Ook zijn er bij Zwembad de Schaeck genoeg andere pittige lessen zoals AquaJoggen, AquaRobic en AquaFit. Voor mensen met lichamelijke klachten of beperkingen is de les AquaCare bijzonder geschikt. Deze lessen worden veelal gegeven in het warme water van het doelgroepenbad, waar de watertemperatuur 32 graden is. Heerlijk rustig bewegen in warm water dus.

Op zaterdag 12 oktober wordt er een sportieve Hollandse dag voor senioren georganiseerd. De voorbereidingen voor deze dag zijn in volle gang. Het programma voor deze dag komt binnenkort op de website van het zwembad te staan.

Ook voor jeugd is er van alles te beleven bij het zwembad. Iedere woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag is er ruimte voor de kids om lekker te spelen, glijden springen en nog veel meer. Ook kun je op die momenten je kinderfeestje vieren. Reserveren voor een kinderfeestje kan via www.deschaeck.nl of bij de receptie van het zwembad. De jeugd van 9 t/m 15 jaar kan op 21 oktober in de herfstvakantie weer naar hartenlust dansen en springen in het water wanneer er weer een editie is van het discozwemmen. In de herfstvakantie is er ook weer een leuk speelkussen in het water, waar weer naar hartenlust op gespeeld kan worden.

Benieuwd naar alles acties en nieuwtjes van het zwembad? Neem eens een kijkje op de website www.deschaeck.nl of volg het zwembad op Facebook waar zij ook erg actief zijn. In het blad ZwembadBranche is er een meting geweest van alle zwembaden in Nederland die actief zijn op Social Media. In deze lijst staat Zwembad de Schaeck 2e, en laten zij grote baden in Nederland ver achter zich.

Deze column, in het kader van Voorst Actief, krijgt maandelijks een plek in het Voorster Nieuws. Mocht u als aanbieder denken een leuke bijdrage hiervoor te hebben dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen via info@voorstactief.nl. Uiteraard kunt u hier ook terecht met al uw vragen over Voorst Actief, hét digitale platform voor alle initiatieven en activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur en kunst en welzijn en recreatie in de gemeente Voorst. Het gebruik van www.voorstactief.nl is gratis, u hoeft slechts een account aan te vragen!

 

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)